Sokan hiszik, hogy a kókuszkrém vagy kókusztej annyira markánsan édes, kókuszos ízzel rendelkezik, hogy nagyon szűk mezsgyén mozog a felhasználása, hacsak nem édességekről beszélünk. Pedig gondoljunk csak a thai vagy indiai ételekre! Istenien illik hozzájuk. Na de ne álljunk meg itt, higgyétek el, aki egy jó ideje tejmentesen él, már szinte mindenben kipróbálta a kókuszkrémet, és sok-sok, akár magyaros ételben is meglepően jól működik.
Tipp: a receptekben a kókuszkrém és a hígabb kókusztej (kókuszital) felcserélhetők, de a kókuszkrém jóval sűrűbb, finomabb, ízesebb állagot produkál. Bár tény, hogy zsírosabb is!
Kattints a galériára, hogy megtudd, mely főételekben működik irtó jól a kókuszkrém!
További kókuszkrémes főételek:
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több hasznos konyhai tipp itt: