5 tejmentes főétel, aminek meglepően jól áll a kókuszkrém

A vegánok, laktózérzékenyek és tejallergiások egyik kedvenc pótléka a kókusztej/kókuszkrém, és nemcsak a kávéban vagy az édességekben, de leveskebn, főételekben is. Lássuk, miben érvényesül meglepően jól - kókuszíz ide vagy oda...

Sokan hiszik, hogy a kókuszkrém vagy kókusztej annyira markánsan édes, kókuszos ízzel rendelkezik, hogy nagyon szűk mezsgyén mozog a felhasználása, hacsak nem édességekről beszélünk. Pedig gondoljunk csak a thai vagy indiai ételekre! Istenien illik hozzájuk. Na de ne álljunk meg itt, higgyétek el, aki egy jó ideje tejmentesen él, már szinte mindenben kipróbálta a kókuszkrémet, és sok-sok, akár magyaros ételben is meglepően jól működik.

Tipp: a receptekben a kókuszkrém és a hígabb kókusztej (kókuszital) felcserélhetők, de a kókuszkrém jóval sűrűbb, finomabb, ízesebb állagot produkál. Bár tény, hogy zsírosabb is!

Kattints a galériára, hogy megtudd, mely főételekben működik irtó jól a kókuszkrém!

További kókuszkrémes főételek:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több hasznos konyhai tipp itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek