5 tejmentes főétel, aminek meglepően jól áll a kókuszkrém

A vegánok, laktózérzékenyek és tejallergiások egyik kedvenc pótléka a kókusztej/kókuszkrém, és nemcsak a kávéban vagy az édességekben, de leveskebn, főételekben is. Lássuk, miben érvényesül meglepően jól - kókuszíz ide vagy oda...

Sokan hiszik, hogy a kókuszkrém vagy kókusztej annyira markánsan édes, kókuszos ízzel rendelkezik, hogy nagyon szűk mezsgyén mozog a felhasználása, hacsak nem édességekről beszélünk. Pedig gondoljunk csak a thai vagy indiai ételekre! Istenien illik hozzájuk. Na de ne álljunk meg itt, higgyétek el, aki egy jó ideje tejmentesen él, már szinte mindenben kipróbálta a kókuszkrémet, és sok-sok, akár magyaros ételben is meglepően jól működik.

Tipp: a receptekben a kókuszkrém és a hígabb kókusztej (kókuszital) felcserélhetők, de a kókuszkrém jóval sűrűbb, finomabb, ízesebb állagot produkál. Bár tény, hogy zsírosabb is!

Kattints a galériára, hogy megtudd, mely főételekben működik irtó jól a kókuszkrém!

További kókuszkrémes főételek:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több hasznos konyhai tipp itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...