Hokkaido, kanadai, muskotályos: nem mindegy, melyikből főzöd a levest

Manapság, ha beköszönt az ősz, megtelik sütőtökkel minden zöldséges – ráadásul nem csak egyfélével. Már a kisebb kínálatú boltokban is legalább két-háromféle tök közül válogathatunk: de vajon melyik mire jó? Segít a Napi Tipp!

Ha eljön a sütőtökszezon, mindannyian sietünk a boltba, piacra, hogy beszerezzük az aromás, narancssárga zöldséget. Vásárlás közben persze azzal szembesülhetünk, hogy az „egyszerű” kanadai sütőtökön kívül ma már egy sor másik fajtát is hazavihetünk, ha kedvünk úgy tartja. Ezek pedig nem teljesen ugyanolyanok, érdemes őket elkülöníteni, megkülönböztetni a felhasználási cél szerint. Vegyük hát sorra a legnépszerűbb sütőtökfajtákat, és lássuk, melyik mire jó!

Nézd meg galériánkban a sütőtökfajtákat, a felhasználási tippekért kattints a képre!

Ezeket az ízes recepteket feltétlenül készítsd el:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippek és tanácsok várnak itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek