Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz is múlhat rajta

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Vannak, akik imádnak különböző ízesítőket használni, és mindenféle eszméletlen kombinációkkal teszik izgalmassá ételeiket. Mások ellenben csak a tényleg szükségeseket használják ilyen vagy olyan okokból, nem merészkednek túl egy bizonyos határon. Egy dolog azonban közös e két csoportban: a só így is, úgy is belekerül az általuk készített fogásokba. Rengeteg misztikum és tévhit övezi az egyszerű kristályok használatát, nincs olyan háziasszony vagy –úr, akinek ne lenne meg a saját véleménye arról, hogyan kell „jól sózni”. És tényleg nem érdemes félvállról venni a só használatát, ugyanis a fűszer sokszor jelentős hatással van az ételek végső állagára, textúrájára, ízére és sikerére. Nézzünk hát néhány esetet, amikor külön érdemes odafigyelni a sózás módjára!

Nézd meg galériánkban a sózással kapcsolatos tanácsokat, a tippekért kattints a képre!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai trükkök várnak itt:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...