Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz is múlhat rajta

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Vannak, akik imádnak különböző ízesítőket használni, és mindenféle eszméletlen kombinációkkal teszik izgalmassá ételeiket. Mások ellenben csak a tényleg szükségeseket használják ilyen vagy olyan okokból, nem merészkednek túl egy bizonyos határon. Egy dolog azonban közös e két csoportban: a só így is, úgy is belekerül az általuk készített fogásokba. Rengeteg misztikum és tévhit övezi az egyszerű kristályok használatát, nincs olyan háziasszony vagy –úr, akinek ne lenne meg a saját véleménye arról, hogyan kell „jól sózni”. És tényleg nem érdemes félvállról venni a só használatát, ugyanis a fűszer sokszor jelentős hatással van az ételek végső állagára, textúrájára, ízére és sikerére. Nézzünk hát néhány esetet, amikor külön érdemes odafigyelni a sózás módjára!

Nézd meg galériánkban a sózással kapcsolatos tanácsokat, a tippekért kattints a képre!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai trükkök várnak itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek