Ez történik a szervezeteddel, ha heti legalább négyszer fogyasztasz teát

A tea a kávé mellett az egyik legnépszerűbb ital a világon, nem is véletlenül: számos pozitív hatása van annak, ha valaki minden nap fogyasztja. Az alábbiak miatt például biztos, hogy jó ötlet minél gyakrabban inni.

A rendszeres teafogyasztás rengeteg előnnyel járhat. A teában rengeteg olyan tápanyag van, amelyeket más forrásokból nehezen tudsz bevinni, még a kávé sem tartalmazza őket, szóval tényleg érdemes rendszeresen teát fogyasztanod.

Több fitotápanyaghoz jutsz

A tea azért tartalmaz sokféle fitotápanyagot, mert sok különböző növény leveleiből készítik. A fitotápanyagok kizárólag a növényekben találhatóak meg, amelyeket saját maguk termelnek, hogy megvédjék magukat a vírusok, baktériumok, gombák, rovarok, az aszály és a Nap ellen. A fitotápanyagok gyakran a növényi élelmiszerek természetes színéért és ízéért is felelősek. Több száz olyan növényi táplálék van, amely ezen anyagok miatt előnyös egészségünkre nézve.

A rendszeres teafogyasztás rengeteg előnnyel jár

Segít helyretenni az anyagcserédet

A Journal of Research in Medical Sciences tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint a zöld tea kifejezetten jó hatással van az anyagcserére, ami ráadásul összefügg a vércukorregulációval és az egészséges testsúly megtartásával is. A kutatásból kiderül, hogy a pozitív hatások a cukorbetegeknél is jelentkeznek. Hasonló hatással lehet a zöld teán kívül még a fekete és az oolong is.

Csökkenhet a gyulladás a szervezetben

Az International Journal of Molecular Science tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint a rendszeres teafogyasztás segítségével csökkenthetők a szervezet gyulladásos folyamatai, amelyek több komoly betegségre hajlamosíthatják a szervezetet. A kutatás különösen a zöld és fekete tea hatásait vizsgálta, még azoknál az embereknél is, akik lupuszban szenvedtek, ami egy gyulladásos autoimmun betegség.

Segíthet megtartani az egészséges testsúlyt

A zöld tea igazi csodaszernek tűnik az egészséges testsúly eléréséhez: az International Journal of Molecular Science tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint 12 hét alatt a rendszeres zöldtea-fogyasztás a nőknél jelentős fogyást eredményezett. Leginkább a derék- és csípőtájékról sikerült leadni a felesleget. A szakértők szerint emögött leginkább az a jelenség áll, hogy a zöld teának hála a kutatásban résztvevőknek több energiájuk volt, és többet is mozogtak napközben, valamint a tea javított az anyagcseréjükön is.


Tudj meg még többet a teákról:

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek