Így néz ki egy csésze tea a világ 19 országában

Te hogyan iszod a teádat? Tuti szeretted a túlédesített menzateát is, valld be! Esetleg az üres erős feketetea vagy a citromos-mézes otthoni gyümölcs, ami a favorit?

Teás vagy? Citrommal és cukorral/mézzel iszod, mint oly sokan? Vagy esküszöl arra, hogy az igazi teát nem kell ízesíteni? Esetleg tejet löttyintesz bele, mint a britek? És melyik a kedvenc, a fekete, a zöld, a gyümölcs? Filteres vagy szálas? Megannyi kérdés, megannyi ízlés.

A világ minden pontjának megvan a jellegzetes teakészítési szokása, ahogy az adott nép leginkább szereti - nézzük! Tényleg nem is gondolnád, mennyi módja van!

KATT A KÉPRE a TEAGALÉRIÁÉRT!

Ezt is nézd meg...

10 energiabomba kávé helyett

(forrás, fotó: brightside)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!