Tárolás – tippek és trükkök

Következő összeállításunkban biztosan mindenki megtalálja kedvencét, hiszen a filléres kreatív ötletek mellett azoknak is adunk tippeket, akikben kevésbé él a hobbi-barkácsszellem.

A kamrai és konyhai tárolás sokunk számára fejtörést okoz. Egy jól felszerelt háztartásban a kamrapolcon rengeteg hozzávaló sorakozik: sütési alapanyagok, tészták, fűszerek, kekszek, konzervek. Ezek rendszerezése és szakszerű tárolása nem mindig könnyű feladat. Összeszedtünk néhány ötletet egy felől az otthoni „csináld magad” mozgalom szerelmeseinek, másfelől pedig a dekoratív és praktikus ötletek megszállottjainak.

Újrahasznosított tárolás

Ennek az ötletnek a segítségével könnyen biztonságba helyezhetjük a száraz alapanyagainkat, méghozzá igen költséghatékony formában, hiszen nem kell hozzá más, csak egy kiüresedett műanyag palack és egy nejlonzacskó.

Elkészítés:

  • A kiüresedett műanyag palack tetejét levágjuk, majd annak elkerülése érdekében, hogy ne szakítsa ki a nejlonzacskót, érdemes egy öngyújtóval vagy a gázrózsa segítségével óvatosan megolvasztani a vágás mentén, így sima felületet kapunk.
  • A zacskót áthúzzuk a palack száján, majd kipréseljük a felesleges levegőt.
  • Rácsavarjuk a flakonra a tetejét és mehet is a kamrapolcra.

Ötletes késtartó

Gyorsan előkaphatjuk kedvenc késünket az általunk készített, pofonegyszerű és olcsó asztali késtartóból. Amire szükségünk lesz: egy közepes méretű doboz, egy csomag szívószál és persze a kések.

Elkészítés:

  • Ha olyan dobozt választunk, amely esztétikusan néz ki, akkor dekorálnunk nem is kell. Amennyiben csak régi teatartót találunk, ahogyan én is, akkor némi papír és ragasztó segítségével már gyorsan készen is van a letisztult design.
  • Ezt követően szorosan beleállítjuk a szívószálakat a dobozba, ezzel garantáljuk, hogy a beletett kések nem fognak kiesni. Szívószál helyett használhatunk hurkapálcikát is, mert ez kevésbé sérülékeny és strapabíróbb.
  • Végül pedig nincs más dolgunk, mint a legtöbbet használt késeket beletenni, új és praktikus tárolójukba!

{ GALÉRIA = title:Praktikus%20k%C3%A9start%C3%B3, 4,5,6 }

További olcsó tippek tároláshoz

Tárolás skandináv módra

Még több tárolódobozért kattints ide!

Ez a vidám, színes tárolódoboz ideális konyhai alapanyagok, liszt, cukor tárolására. De őrizhetünk benne édességeket, de akár kis tárgyakat is otthonunkból! Magunk feliratozhatjuk a ráragasztható, tábla felületű matrica segítségével. A praktikus szempontok mellett azonban nem elhanyagolható formatervezése sem, amivel a skandináv dizájnt csempészhetjük be a konyhánkba vagy a kamrapolcra. A NoSalty Webshopban jelenleg három – világoskék, rózsaszín és fehér – színben, kétféle méretben elérhető.

Retro süteményes szett

Még több tárolódobozért kattints ide!

Személyes kedvencem ez a retro süteményes készlet, amely szintén megtalálható a NoSalty Webshopban. Miután nemrégiben kaptam egy isteni keksz-alapreceptet, azóta előszeretettel készítek belőle különböző variációkban. Hosszú eltarthatósága miatt a kekszeket ajánlott zárható tárolóba tenni. Mi is lehetne erre a célra alkalmasabb ennél a három, különböző méretű, színes fémdoboznál? Baráti beszélgetésekhez, kávé mellé elengedhetetlen kiegészítő. Amennyiben vendégségbe vagyunk hivatalosak, akkor stílusosan vihetjük házi készítésű muffinjainkat is benne. Ha pedig éppen nem használjuk őket, akkor egymásba rakva praktikusan tudjuk tárolni.

{ GALÉRIA = title:%C3%9Ajrahasznos%C3%ADt%C3%B3%20t%C3%A1rol%C3%A1s, 1,2,3 }

Tárolási termékek a NoSalty Webshopban

Az Okoskamra rovat további cikkeit itt találod

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami negatív hatással van a libidóra

Azt szinte mindenki betéve fújja, hogy melyek azok az ételek, amelyek fokozzák a szexuális vágyat, azaz afrodiziákumként szolgálnak – klasszikusan ilyen például az osztriga, valamint a vörösbor is. Arról viszont már sokkal kevesebb szó esik, hogy mely ételek képesek rombolóan hatni a libidóra.

Nosalty

További cikkek