12 tökéletes beltéri növény azoknak, akiknek nincs kertjük

Ne a rendelkezésre álló szabad terület szabja meg nekünk, hogy legyenek-e otthon növényeink vagy ne, ha akarjuk őket! A zöldek életre keltik a teret, személyesebbé teszik otthonunkat, pozitív hangulatot teremtenek, megtisztítják a levegőt és kapcsolódást teremtenek köztünk és a természet között.

Az alábbi szobanövények minimális helyet foglalnak el, nem igényelnek túl sok napfényt, ráadásul könnyű is őket életben tartani.

12 tökéletes beltéri növények azoknak, akiknek nincs kertjük

Pozsgások

A pozsgások csak kis mennyiségű vizet és karbantartást igényelnek.

Válogassunk össze egymás mellé több különböző fajtát, úgy jobban feldobják az ablakpárkányt.

Kedves pozsgások

Agglegénypálma

Az agglegény- vagyis zamiopálma sok társánál kevesebb vizet igényel, így biztosan jól járunk vele, ha hajlamosak vagyunk elhanyagolni növényeinket. Jól érzi magát erős, közvetett fényben, de a gyengét is elviseli.

Nem csak agglegényeknek

Fokföldi ibolya

A fokföldi ibolya, másnéven afrikai ibolya beltéren, erős és közvetett fényben virágzik, így ápolásuk könnyen megoldható.

Lilában pompázó

Boróka bonsai

A boróka bonsai vagy kínai boróka könnyen gondozható és tökéletes kiegészítő lesz egy minimalista stílusú otthonban, mintha csak Ázsiába utaznánk.

Bonsai-szerelem

Citrusfa

Csempésszünk mediterrán hangulatot otthonunkba!

Ha sokat álmodozunk egy külföldi utazásról, de kevesebbszer jutunk el rá, mint szeretnénk, akkor díszítsük fel otthonunkat klementin- vagy citromfával, ami nem is igényel olyan bonyolult törődést.

Citrusban utazva

Kaucsukfa

A guminövénynek erős, közvetett fényre van szüksége és csak akkor szabad öntözni, ha a földje kiszáradt. Ő az egyik legjobb természetes légtisztító: helyezzük őket otthonunk kedvenc pontjának közelébe, hogy mindig friss oxigént szívhassunk.

Mutatós

Borsóka

Ránézésre hasonlít a zöldborsóhoz, a funkciójuk viszont teljesen más. A gyöngyfüzér-szerű borsóka Afrikából származik, így erős, közvetett fényre és mindig nedves virágföldre van szüksége. Nevelgessük függőcserépben, hogy futónövény társaihoz hasonlóan ő is szabadon belakhassa a teret.

Erkélyre is tökéletes

Pénzlevelű pilea

Az erős, közvetett napsütés és a párás környezet a legjobb neki, de legyünk óvatosak az öntözéssel: alaposan locsoljuk meg, majd hagyjuk, hogy a talaj kiszáradjon. Szokatlanul kerek levelei elég hangsúlyosak – hagyjuk őket érvényesülni egy egyszerű cseréppel.

Pénzeső

Lantlevelű fikusz

Erős, közvetett fény az ideális számára, és csak akkor öntözzük, ha a talaj felső része megszáradt.

Helyezzük őt a sarokba, hiszen nemcsak szobanövényként, hanem drámai hangulatú dekorációselemként is megállja a helyét.

Tekintélytparancsoló

Szívlevelű viaszvirág

Ez az imádnivaló kis szív alakú növény, más néven Hoya kerrii, nagyon kevés gondozást igényel – három-négy hetente ideális számára a locsolás, és erős, közvetlen fényben érzi magát legjobban. Tökéletes kis kiegészítője lehet az ablakpárkányunknak a Valentin napokon túl is.

Szívet melengető

Flamingóvirág

Viaszszerű, szív alakú virágairól és a közepén kiemelkedő porzóiról ismert. Csupán egy-két hetente kell öntözni, de időnként trágyáznunk is muszáj.

Egy kis szín sem árt

Szakállbroméria

Bár ezek a növények bárhol nőnek, mégis a világos, közvetett fényt kedvelik leginkább.  Hetente egyszer legalább 10 percre vízbe kell áztatnunk őket, de éppen ezért lehetnek tökéletes kiegészítői bármely terráriumnak.

Tökéletes

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.