Ne ültesd ezeket a növényeket a kertbe, ha kutyád van

Négylábú barátaink ugyan nagyon szeretnek a kertben, séta közben az utcán és a parkban játszani, azonban jobb, ha tudjuk, hogy ezeken a tereken akadhatnak olyan növények, amelyek veszélyt jelenthetnek a kutyáinkra. Lássuk, melyek ezek!

Ugyan a legtöbb növény ártalmatlan a kutyákra nézve, meglepően sok olyat találhatunk (akár a saját kertünkben is), amelyek mérgezőek, sőt, akár halálosak is lehetnek. Hogy biztos ne érjen minket semmilyen meglepetés, ismerjük meg a kutyákra veszélyes növényeket.

Ne ültesd ezeket a növényeket a kertbe, ha kutyád van, veszélyesek lehetnek számára

Szágópálma

Ennek a trópusi dísznövénynek minden része mérgező a kutyák számára. Ráadásul egyes kutyák nagyon vonzónak találják az íze miatt, sajnos azonban komoly májproblémákat és halált okozhat.

Paradicsom

Igen, a közkedvelt konyhakerti gyümölcs is rossz hatással lehet az ebekre: gyengeség, emésztési problémák, lelassult szívverés és zavarodottság mind előfordulhat.

Aloe Vera

Míg mi emberek a bőrünkre kenjük, és megisszuk az aloe levét, a kutyáink már nem járnak ilyen jól a növénnyel. Ha megeszik, hányás, hasmenés és letargia lesz a következménye.

Borostyán

A kerítéseken futó kúszónövény sajnos komoly problémákat okozhat a négylábúaknak. Többek között túl aktív nyáladzást, hasmenést és hányást is.

Kardvirág

A virágoskertben vagy beltéren ültetve, de akár csokrokba kötve is megjelenhet a házunk táján ez a szép, de a kutyákra veszélyes növény. Elfogyasztása gyomorproblémákat és letargiát okozhat.

Magyal

Nem a legmérgezőbb növény, a benne lévő toxinok szintje viszonylag alacsony, mégis érdemes inkább távol tartani tőle a kutyust a legközelebbi séta alkalmával.

Vigyázzunk a négylábú barátainkra

Nárcisz

A tavasz egyik hírnökeként ez a szép, sárga virág nagy területeket ellep, amikor beköszönt a jobb idő. Szépségük ellenére mégis veszélyesek: alacsony vérnyomást, remegést, de akár szívritmuszavart is okozhat, ha kedvencünk elfogyasztja .

Leander

A verandák legnépszerűbb cserepes növénye is kárt tehet kis kedvenceinkben: nemcsak a kutyákra, de az összes háziállatra ártalmas. A virág minden része mérgező, még szárított állapotban is!

Forrásunk volt.


Kerti okosságok és praktikák minden évszakra:

Címlapról ajánljuk

További cikkek