Színkavalkád a tányéron

A te gyermeked is sokszor csak ímmel-ámmal csipeget a tányérról? Ha igen, akkor ez egy neked való recept: csábítóan színes és a gyerekek imádják. Nem lesz ezzel másként a te babád sem, garantáljuk!

Zöldséges-húsos rizs (1 éves kortól)

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéscomb (vagy csirke-/pulykahús)
  • 30 dkg hosszú szemű rizs
  • 20 dkg zsenge zöldborsó
  • 20 dkg morzsolt kukorica
  • 1 kisebb sárgarépa
  • 1 kisebb petrezselyemgyökér
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • fekete tölcsérgomba (elmaradhat)
  • kis darabka póréhagyma
  • pici bors
  • olaj

Elkészítés

  1. A húst felkockázzuk, majd olajon fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, és rátesszük a zúzott fokhagymát. Kevés vizet aláöntve, pároljuk. Ha megpuhult, rászórjuk a felaprított pórét, és zsírjára lesütjük a húst.
  2. Míg fő a hús, addig elkészítjük a rizst, és külön edényben megpároljuk, vagy főzzük a zöldségeket is.
  3. Ha készen vagyunk, az egészet összekeverjük villával, hogy laza legyen, és ne álljon össze egy tömbbé.

A recept elmenthető a receptkönyvbe itt >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek