Szingli vacsik: rókagombás omlett

Ha egy személyre főzök, nem szoktam nagy ügyet csapni a kaja körül. Ilyenkor egyszerű, gyors, laktató finomságokat készítek.

Többször írtam már nektek gombás fogásokról. Egyrészt mert gombaszezon van, másrészt mert roppantul imádom. De hogy ne csak mindig tésztával vagy rizzsel egyem, kitaláltam, hogy milyen jó lenne egy finom omletthez felhasználni. Régóta vágytam már valami rókagombás étekre, így erre esett a választásom.

Rókagomba

Laskás rizottó

Bár eredeti terveim szerint rókagombás változatot szerettem volna készíteni, de sehol nem találtam, így változtattam a terveken. Majd miután elkészült az étel, kiderült, hogy a nagyobb ...

Cukkinis vargányás metélt

Imádok piacra járni. Megvannak már a kedvenc árusaim is akikhez mindig visszajárok. Ilyenkor általában találomra kezdek vásárolni. Ami megtetszik azt megveszem. Most is így került a ...

Ami remekül illik hozzá, az a friss petrezselyem, a szerecsendió és természetesen a bors. Én sajnos gyomorproblémám miatt nem nagyon ehetek borsot, helyette viszont ott a jó öreg borsikafű, ami ízében hasonlít ugyan, de semmilyen módon nem kezdi ki a gyomrot.

Borsikafű

Borsikafű

Számos elnevezése létezik, a legismertebbek: csombor, borsfű, bécsi rozmaring, pereszlén(y), kerti izsópfű. Bors helyett, vagy annak kiegészítésére használható. Jellemzően káposztás, gombás, burgonyás ételekbe, savanyúságokba kerül, valamint a hüvelyes zöldségekhez adják, mivel csökkenti azok puffasztó hatását. Fontos, hogy a főzés végén tegyük csak az ételbe, különben erős aromájától az étel keserűvé válik.

Rókagombás omlett recept

Omlettem elkészítése iszonyú egyszerű, csak meg kell párolni a gombát egy kevés fokhagymán, majd megsütni az omlettet, visszatenni rá a gomba felét, összehajtani, ezután pedig mehet rá egy kevés parmezán és olívaolaj. Utóbbi nem kötelező, de ha van otthon valami jó minőségű, érdemes csöppenteni rá belőle.

Erdei gombás omlett

Reggelinek is, vacsorának is tökéletes megoldás az omlett. Rendkívül sokféleképpen ízesíthetjük, tölthetjük, tálalhatjuk. Megunhatatlan. Már én is többfélét tettem fel a ...

Gombás omlett

Mivel egyik családtagom nem húsevő gyakran ötletelek, hogy ne váljék egyhangúvá a menü, de hússal sem utolsó. Hamarosan küldöm a savanyúság receptjét is.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Könnyű kráterszelet

Egy igazi magyar klasszikus, ami biztosan rengeteg születés- és névnapot, lagzit és egyéb ünnepet megédesített már: bizony, itt a kráterszelet. Puha kakaós piskótával, lágy ...

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...