Szingli vacsik: rókagombás omlett

Ha egy személyre főzök, nem szoktam nagy ügyet csapni a kaja körül. Ilyenkor egyszerű, gyors, laktató finomságokat készítek.

Többször írtam már nektek gombás fogásokról. Egyrészt mert gombaszezon van, másrészt mert roppantul imádom. De hogy ne csak mindig tésztával vagy rizzsel egyem, kitaláltam, hogy milyen jó lenne egy finom omletthez felhasználni. Régóta vágytam már valami rókagombás étekre, így erre esett a választásom.

Rókagomba

Ami remekül illik hozzá, az a friss petrezselyem, a szerecsendió és természetesen a bors. Én sajnos gyomorproblémám miatt nem nagyon ehetek borsot, helyette viszont ott a jó öreg borsikafű, ami ízében hasonlít ugyan, de semmilyen módon nem kezdi ki a gyomrot.

Borsikafű

Borsikafű

Számos elnevezése létezik, a legismertebbek: csombor, borsfű, bécsi rozmaring, pereszlén(y), kerti izsópfű. Bors helyett, vagy annak kiegészítésére használható. Jellemzően káposztás, gombás, burgonyás ételekbe, savanyúságokba kerül, valamint a hüvelyes zöldségekhez adják, mivel csökkenti azok puffasztó hatását. Fontos, hogy a főzés végén tegyük csak az ételbe, különben erős aromájától az étel keserűvé válik.

Rókagombás omlett recept

Omlettem elkészítése iszonyú egyszerű, csak meg kell párolni a gombát egy kevés fokhagymán, majd megsütni az omlettet, visszatenni rá a gomba felét, összehajtani, ezután pedig mehet rá egy kevés parmezán és olívaolaj. Utóbbi nem kötelező, de ha van otthon valami jó minőségű, érdemes csöppenteni rá belőle.

Címlapról ajánljuk

Így fékezd meg, hogy csilliárdokba kerüljön a karácsonyi lakoma

Karácsonykor általában mindenből kicsit többet készítünk és ha az év többi napján nem is, ilyenkor igyekszünk különlegesebb, drágább alapanyagokból főzni, gazdagabb, igazi ünnepi lakomákat rendezni. Idén azonban a legtöbben jobban meggondolják, mire mennyit költenek, kreatív ötleteket adunk a finom, de nem elszállós karácsonyi finomságokhoz.

Szekeres Dóra

További cikkek