Rókagombás omlett recept

Rókagombás omlett
Rókagombás omlett
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többször írtam már nektek gombás fogásokról. Egyrészt mert szezonja van, másrészt mert roppantul imádom. De, hogy ne csak mindig tésztával, vagy rizzsel egyem, kitaláltam, hogy milyen szuper lenne egy finom omlettbe. Régóta vágytam már valami rókagombás kajára, így erre esett a választásom.

hozzávalók / 1 adag

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

főkategória: kategória
alkategória: egytálételek
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát és a fokhagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk.
  2. Egy serpenyőben, vaj és olívaolaj keverékén megdinszteljük őket, majd nagy lángon pirítjuk.
  3. Ha megsült áttesszük egy másik edénybe.
  4. Habverővel elkeverjük a tojásokat, tejet, a petrezselyem felét, sót, borsikafüvet és szecsendiót.
  5. A tojásos keveréket lassú tűzön serpenyőben megsütjük. Az egyik felére ráöntjük a gomba felét, majd félbehajtjuk az omlettet. Egy darabig még kis lángon sütjük.
  6. Ha elkészült, megszórjuk a maradék gombával, petrezselyemmel, és parmezánnal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 214
elküldve: 0
receptkönyvben: 126
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Nora Palmer

Mióta szakács: 2013.05.03.
37 recept

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

740