Szingli vacsik: gyors curry

Folytatódik a szinglikonyha-sorozatunk! Ezúttal egy keleties ízvilágú, gyors curryt ajánlunk Kitti konyhájából!

Múlt héten Nora Palmer már elkezdte azt a sorozatot, melyben szingli sorstársainknak próbálunk tippeket adni arra vonatkozóan, hogyan lehet otthon egy személyre is isteni finomságokat összedobni pár perc alatt.

Sosem értettem azokat a fanyalgókat, akik arra hivatkoznak, hogy azért nem főznek, mert egymaguknak nem állnak neki, az olyan lehangoló. Nos, szerintem sokkal melankolikusabb kajás dobozok között heverve tévét nézni, mint nekiállni egy olyan ételnek, ami az én kezeim közül kerül ki, így biztosan tudom, mi van benne, és minden bizonnyal sokkal olcsóbban is jövök ki – főleg nyáron.

Még több távol-keleti recept >>

Félreértés ne essék, este az egész napos munka és szaladgálás után nekem sem a legfőbb vágyam ínyenc vacsorákat kreálni, de erre nincs is szükség, fél óránál többet sosem szöszmötölök a étel elkészítésével – kivéve, ha igen, de akkor kifejezetten ez az esti program. Nem mondom, hogy könnyű egyfős porcióban gondolkodni, nekem is ritkán sikerül, de ha marad is, azt simán bedobom a hűtőbe és másnap felmelegítve hálás vagyok előzetes szorgoskodásomért. Mivel rajongásom fékezhetetlen vágyat mutat az indiai ételekért, ezért otthon folyamatosan kísérletezgetek, hogy legalább megközelítsem a kedvenc indiai éttermem kínálatának ízvilágát. Egyre inkább sikerül, persze még bőven van hova fejlődnöm, de a fűszerekkel való játékot kifejezetten élvezem, ezt a gyors curryt is ezen imádatom inspirálta. Tökéletesen vegán, tehát semmilyen állati eredetű származék nincsen benne, és mégis milyen finom! Aki nem tud róla lemondani, csirkemellet piríthat hozzá, de tényleg isteni anélkül is.

  • Három evőkanál olívaolajat löttyintünk a serpenyőbe, erre mehet az apróra vágott vöröshagymából egy kisebb fej, majd kavarjunk bele egy teáskanálnyi currypasztát.
  • Ez az egyik legjobb segítőm a háztartásban: bármit finommá tudok vele varázsolni egy pillanat alatt és nagyon sokáig kitart, gyakorlatilag keleti fűszerek keverékéből álló paszta. Pluszban egy centi friss gyömbért is reszelek hozzá, de ez elhagyható.
  • Mindezen a nagyon vékonyra vágott újkrumplit pirítom meg, egy nagyobb szem elég belőle, valamint tíz deka zöldborsó is belekeveredhet a “társaságba”.
  • Ha már majdnem készre sültek a zöldségek, zutty, jöhet rá a paradicsomkonzerv, amiből mindenképp lucullust tartalmazót válasszunk, ekkor szeletelek bele kevés cukkinit is. Nekem volt otthon még egy kevés házi paradicsomlevem, abból öntöttem hozzá keveset, hagytam pár percig rotyogni az ételt, majd lekapcsolás előtt friss petrezselyemmel, tálaláskor pedig metélőhagymával szórtam meg. Ez utóbbi elhagyható vagy helyettesíthető más friss fűszernövénnyel. Aki igényli, citrommal meglocsolhatja a kész ételt. Harminc perc alatt friss, nyári vacsora az asztalomon!

Olvasd el a Szingli vacsik előző részét Nora Palmertől! >>

A Dobd össze! korábbi cikkeiért ide kattints! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek