Szabad locsolni: szódavizes trükkök és receptek húsvétra

Nekünk, magyaroknak nagy kedvencünk a szóda. Húsvét táján biztosan előkerül a háztartásokban, ezért bemutatjuk, mi mindenre jó.

Meglocsoltunk minden kedves női családtagot, és a fröccshöz sem kell már több buborék, most mi lesz? Nagyon sok szódavizes trükk kering a köztudatban, a nagy része csak városi legenda. A cikkben direkt olyan praktikákat gyűjtöttünk össze, amik biztosan működnek. Mellettük néhány konkrét receptet is kerestünk, így a szódavizes trükkök kipróbálása után még egy finom tepsi süteményt is az asztalra kerülhet.

A folttisztítás királya

A benne lévő szénsav miatt a szódavíz alkalmas könnyed szennyeződések eltávolítására. Textilekre öntve a buborékok segítségével a felszínre hozza a friss foltokat (pl. gyümölcslé, vörösbor, stb.), így nagy részüket ki tudjuk szedni.

Szabad locsolni: szódavizes trükkök és receptek húsvét utánra

A kávétól, teától barna foltos bögréken is segít, kissé feloldja a lerakódott részecskéket. Utána elmosva olyan lesz, mint új korában.

Zsír elleni harcos

Az ablakot egy kevés szódavízzel lespriccelve könnyebben eltávolíthatjuk a koszfoltokat, ujjlenyomatokat. Utána töröljük le a felületet egy száraz ronggyal, hogy csíkmentes legyen.

Ragacsos foltokkal teli tepsiken is használható. A ráégett zsír és szaft könnyebben lejön majd utána.

Személyes higiénia

Amerikai és japán kozmetikai szakértők kezdték el terjeszteni a „pezsgő arctisztítás” szokását. Egy kevés szódával megmosva arcunk megszabadul a pórusokban lévő kosztól és zsírtól. Ez a buborékok jótékony hatása.

Vissza a konyhába

Amennyiben egyik fenti trükk sem szimpatikus számunkra, mindig jól járunk, ha a szódát süteményekhez használjuk fel. Sok tésztában elengedhetetlen, egyeseket csak könnyebbé tesz. A szénsavnak köszönhető könnyedség nélkül nem tudnánk például tökéletes palacsintát sütni

Azonban a lista itt nem áll meg, íme, még több sütemény és édesség, ami a szódavíztől lesz olyan, amilyen:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még van idő felkészülni húsvétra, mi mindenben segítünk:

Forrásunk volt

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek