Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Te is meglepődsz, ha megtudod, mennyi mindenre jó a szóda!

Ha van olyan folyadék, amiről nem gondoltuk volna, hogy másra is jó az iváson kívül, az egyértelműen a szóda. Kiderült, hogy egyszerű szikvízzel megannyi anyag tisztítható.

Kevesen gondolnánk, pedig a szódavíz valójában az egyik legjobb alternatíva a makacs foltok és szennyeződések feloldására, a vízben lévő buborékok ugyanis kitűnően oldják fel a különböző felületekre tapadt foltokat. 

A következőkben hét olyan dolgot mutatunk nektek, amelyekre tökéletes orvosság az egyszerű szódavíz.

Textíliák: Ha borral, kávéval vagy valamilyen erős színű itallal öntötted le felsőd, önts a foltra szódavizet és kezdd el sikálni az anyagot. A szóda feloldja a foltot, így egy kis sikálás után máris látványosan elhalványodik. Ezután könnyen eltávolíthatod egy egyszerű mosással.

Üvegfelületek: tisztítószerek helyett spriccelj szódát az ablakokra vagy a vízköves zuhanyzóajtóra, a szóda segít eltávolítani a szennyeződéseket, de a konyhai üvegfelületeken is segít feloldani az odaragadt foltokat.

Rozsdafoltok: az otthoni barkácsolás során találhatunk olyan szögeket és csavarokat, amelyeken az idők során apró rozsdafoltok telepedtek meg. Ezekre a felületekre szintén érdemes egy kevés szódavizet tenni, majd egy száraz ronggyal jó alaposan áttörölni őket. A félreértéseket elkerülendő, ez a megoldás csak az apró rozsdafoltokat tudja kezelni. 

Arctisztítás: tudtad, hogy a legnagyobb sminkszakértők szerint a szóda az egyik legjobb arctisztító? Amerikában, Japánban vagy Dél-Koreában ez az egyik legdivatosabb kúra, a buborékok ugyanis feloldják a pórusaidba ragadt koszt,  és tisztítják ki az olajos bőrt. 

Takarításhoz: egészen pontosan a háziállat tartása során keletkezett apró balesetekre ajánlott szódavizet használni. Szódavizezd be azt a területet, ahova odapiszkított szeretett kisállatod, és várj addig, amíg el nem tűnik a szénsav. A szénsav – az eddigiekhez hasonlóan – feloldja a piszkot, ezáltal sokkal könnyebb lesz eltávolítani a nem kívánt szennyeződést. 

Piszkos edények: Egy hosszan tartó hússütés után könnyen, sikálás nélkül távolíthatod el az  edényre odakozmált maradékokat, ha mosás előtt néhány percig szénsavas vízben áztatod őket. 

EZ IS ÉRDEKELHET:

via:thekitchn

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!