6 étel, amiből ne szedj a svédasztalról, mert mérgezést okozhat

A svédasztalos étkeztetést nagyon sokan imádják, azonban ha kicsit is kényes gyomrúak vagyunk, jobb, ha bizonyos ételekkel/italokkal vigyázunk, és inkább nem pakoljuk őket a tányérunkra vagy poharunkba utazás/nyaralás alkalmával, mert akár ételmérgezést is kaphatunk.

Hihetetlen vagy sem, de enyhébb és komolyabb ételmérgezések táptalaja lehet egy svédasztal. Hiába guszta, színes, illatos és étvágygerjesztő az étel- és italhalmok esztétikája, a szobahőmérsékleten tárolt élelmiszerek (főleg nyáron) nem ritkán okozhatnak bajt. Biztosan ti is ismertek legalább egy embert, akinek nyaralását egy ételmérgezés húzta keresztbe. Lássuk, mely fogás lehet kellemetlen bakteriális fertőzés illetve mérgezés táptalaja egy ártatlannak tűnő svédasztal kínálatából.

Biztonságos reggelik akár a svédasztalról is:

Kattints a képre, és nyílik a rizikós ételek galériája!

Forrásunk volt.


Még több életmód cikk:

Címlapról ajánljuk

Borzongató musical a nyári hőségben: Rebecca a Szegedi Szabadtérin

Újabb nagyszabású, magával ragadó zenés előadást mutat be a Szegedi Szabadtéri Játékok. Sylvester Lévay és Michael Kunze Rebeccája A Manderley-ház asszonyát, Daphne du Maurier bestsellerét álmodja musicalszínpadra. Béres Attila bemutatója azonban nemcsak a világhírű regény – vagy éppen a Hitchcock nevéhez fűződő filmfeldolgozás – rajongóinak tartogat izgalmas pillanatokat!

Hirdetés