A sütőben sült zabkása az új egészséges reggelitrend

Tiktokon indult világhódító útjára, ma már ez a legújabb reggelitrend: a sütőben sült zabkása olyan, mintha édesség lenne, pedig egészséges (ha nem rakod tele cukros összetevőkkel)!

Ha már unod az avokádós toastot vagy a rántottát, itt az ideje, hogy újfajta reggeliket próbálj ki: a Tiktokon hódító sütőben sült zabkása (baked oats) nemcsak nagyon finom, hanem egészséges is. Az eredeti videó már 262 millió megtekintésnél jár a közösségi platformon, és nem tűnik úgy, hogy fogynának a nézők.

Rengeteg recept van a neten a sült zabkására, de három dologban egyezik mindegyik: zab az alap, egy turmixgépben kell összekeverni a hozzávalókat, és egy ramekin tálban vagy kisebb, süthető tálkában, tepsiben kell elkészíteni.

A sütőben sült zabkása az új egészséges reggelitrend

A recepttel könnyű kreatívkodni, de alapvetően szinte mindegyik az alábbi hozzávalókkal készül:

  • zab
  • tojás
  • növényi tej
  • banán
  • vaníliaaroma
  • és egy kis sütőpor

Ezen kívül a leggyakrabban gyümölcsök, csokoládé és mogyoróvaj szerepel a Tiktok videókban. A masszát általában maximum húsz percig sütik 180-200 Celsius-fokos sütőben.

Előre elkészítheted

A sült zabkása praktikus és egészséges reggeli, nagy előnye, hogy nem feltétlenül kell vele reggel vesződni. A masszát már előző nap is elkészítheted, hogy másnap csak be kelljen dobni a sütőbe, sőt, akár már előre meg is sütheted, ha nagyon nincs kedved foglalkozni vele reggelente. A mikrohullámú sütőben tökéletesen felmelegíthető.

Könnyű személyre szabni

Sós, édes, sós és édes, keményebb állagú, folyósabb, csokis, vaníliás, gyümölcsös – a kombinációk gyakorlatilag végtelenek, a sült zabkása kifejezetten személyre szabható. A legjobbak azonban kétségtelenül azok, amelyekben folyós hozzávaló is van: csokoládét vagy mogyoróvajat, esetleg mogyorókrémet mindenképpen érdemes belerakni a megfelelő állag céljából. Ha még több rostot szeretnél, mindenképpen tetőzd meg egy kis gyümölccsel is, a bogyós változatok például nagyon jól illenek hozzá, de egy fahéjas-almás zabkása is tökéletes lehet reggelire.

Nem kell kevergetni

A főtt zabkásával alapvetően az a probléma, hogy ott kell állni felette, hogy ne égjen le, az éjszaka összeálló fajta pedig nem meleg – így ha meleg reggelire vágysz, muszáj tíz percet arra szánnod, hogy kavargasd a zabkásádat. A sütőben sütött kásával az a jó, hogy a negyed óra, húsz perc alatt, amíg elkészül, te is el tudsz készülni reggel – egy fogmosás és egy laza arcmosás legalább is biztosan belefér.

Forrásunk volt.


További izgalmak a zabpehelyről:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...