Nem szárad ki a felvágott sütemény, ha ezzel takarod le

Ehhez a trükkhöz mindössze egy kis darabka sütőpapírra van szükséged, és többet nem fog kiszáradni a felvágott tortád vagy sütid!

Velünk ugyan ritkán fordul elő, hogy megmaradna egy megkezdett sütemény vagy torta, azonban, ha valamilyen úton-módon mégsem fogy el az utolsó morzsáig a finomság, akkor ezzel a trükkel megakadályozhatjuk, hogy kiszáradjon. Ráadásul tényleg egy pofonegyszerű dologról van szó, amihez mindössze egy kis darabka sütőpapír kell majd. Mutatjuk, hogyan őrizheted meg a sütemények frissességét!

TikTokon jött szembe a videó, amelyben az alkotó azt mutatja meg, hogy egy már megkezdett sütemény vagy torta szabadon maradt, és így a levegővel közvetlenül érintkező részeit minként lehet megvédeni a kiszáradástól.

@austrianwithwuff Parchment Paper for the rescue! #kitchentricks #cake #cheftip #glutenfree ♬ Bad For Me (feat. Teddy Swims) - Meghan Trainor

Levág egy darab téglalap alakú sütőpapírt, ami épp illeszkedik a vágásba, és odanyomkodja a sütemény falához. Ezáltal a sütőpapír bent tartja a nedvességet a torta belsejében, és nem engedi, hogy kiszáradjon, így még másnap is ugyanolyan állapotban élvezheted a finomságot.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tipp, trükk és ötlet:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek