6 dolog, ami a tökéletes nyári piknikhez kell – Új TikTok-videónk bemutatja!

A piknikezés a nyár egyik legkedvesebb tevékenysége, és ugyan némi készülődés kell hozzá, a végeredmény minden fáradozást megér. Most olyan tippekkel készültünk nektek, amelyek nemcsak csodássá, de hulladékmentessé is teszik majd a kiruccanást.

Mivel a piknik lényege, hogy fogunk egy halom otthon elkészített ételt, majd elvisszük valahova, távol az otthonunktól, ezért a szórakozás részt megelőzi némi tervezés, előkészület és csomagolás. Vagy mégsem? Nos, az első kettőt sajnos nem fogjuk tudni megúszni, azonban a csomagolást akár el is felejthetjük, ugyanis meglepően egyszerű a piknikezést hulladékmentes szintre emelni. Mutatjuk is, hogyan!

6 dolog, ami a tökéletes nyári piknikhez kell / Fotó: Gerzsenyi Flóra

Szendvicsek

Természetesen nincs piknik szendvics nélkül, ráadásul a kis méretű falatok könnyen szállíthatóak és laktatóak. Készítsetek többféle szendvicset, majd helyezzétek egy konyharuhával vagy kendővel letakart tálcára, és fedjétek le őket a szállítás idejére.

TIPP: a zárt szendvicseket még egyszerűbb szállítani, bár ezeket érdemes dobozba tenni.

Kencék

A különböző mártogatósok sokat hozzáadnak a piknikhez: a megosztás, a tunkolás mind szuper közösségi élmény tud lenni. A krémeket tehetitek zárható csatos üvegbe, ilyenkor már a felvágott zöldségek is belekerülhetnek állítva, hogy ne kelljen két külön tároló.

TIPP: a zöldségek jobb mártogatók a kenyérnél, mert nem morzsálnak, és nem áznak el. Persze pár szelet kenyér sosem árt!

Saláták

Salátákat is vihettek a rétre, ezek légmentesen zárható dobozban vagy csatos üvegben lesznek a legnagyobb biztonságban (nehogy kifolyjon az öntet).

TIPP: érdemes őket külön kis üvegekbe porciózni, vagy egy nagyba, csak akkor kelleni fog mellé kis tál is.

Rágcsák

A kis falatok mindig jól jönnek, ha valaki nem annyira éhes a társaságból, és csak csipegetne, vagy akkor, amikor már minden elfogyott, de a szemek még kívánnak valami nassolnivalót.

@nosalty.hu Voltatok idén piknikezni? 🤤 #muanyagmentesjulius #nosalty #tiktokhungary #cooking @egeszalakos @gerzsenyiflora @agasztronauta ♬ son original - Titan boy

TIPP: ezeket az apró dolgokat betehetjük egy muffinformába, így nem kell sok kis doboz. A formára tegyünk kendőt szállítás közben, hogy ne szabaduljon el a pokol.

Italok

Limonádét, jeges teát vagy bármilyen előre bekevert frissítőt üvegpalackban vagy termoszban vigyünk, a poharak pedig inkább újrahasználható műanyagpoharak legyenek.

Édességek

Miután mindenki jóllakott, nem árt némi édesség sem, csak azért, hogy legyen mi miatt teli hassal heverészni az árnyékban. Egy kis méretű torta (amit akár cukrászdában is vehettek, papírdobozba vagy saját tárolóba kérve) például elegáns befejezése lehet a pikniknek.

TIPP: azért, hogy ne kelljen kést és tányérokat vinni, tegyünk el pár pezsgős poharat (lehet újrahasználhatós műanyag is, ha féltjük az üveget), és azok segítségével szolgáljuk fel a tortát. Kész élmény lesz!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Címlapkép: Gerzsenyi Flóra


Még több zseniális ötlet és recept a TikTok-ról:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.