Gofrivá lapítottuk a sült krumplit, és szendvicset pakoltunk belőle

Gofrisütőbe általában gofrit teszünk, nem? Persze, ha unalmasak akarunk lenni! Pakoljuk tele inkább sült krumplival, és készítsük el életünk szendvicsét...kenyér nélkül.

Ha a burgonya nagy rajongói vagyunk, szinte bármilyen formában szívesen fogyasztjuk. De vajon meddig mennénk el? Telepakolnánk például a gofrisütőnket mirelit hasábburgonyával, hogy ott ropogósra és aranybarnára süssük a szálakat? Utána fognánk ezeket a ropogós krumpliszeleteket, és készítenénk belőlük egy baconös, tojásos, zöldséges szendvicset? Mert, ha így tennénk, igazán isteni reggeliélményben lenne részünk. Csak mondom...

A BLT gofriszendvics receptjéért kattints a képre!

Sajtosan sül ropogósra

A gofrisütő tűzforró lapjai mindent képesek ropogósra sütni: igen, még a mirelit hasábburgonyát is. Ha némi sajttal a gépbe tesszük, és adunk neki 10-15 percet, csodával határos módon összesül.

Állagra a „gofrik” teljesen ugyanolyanok lesznek, mint egy nagy, lapos sült krumpli: kívül roppanósok, belül krémesek.

BLT?

Ugyan önmagukban is elmajszolhatjuk a krumpligofrikat (sok-sok szósszal persze), de beteljesíthetjük a sorsukat azáltal, hogy BLT szendvicseket készítünk velük. De mi is az a BLT? Ez az angol nyelvű rövidítés a bacon (bacon), saláta (lettuce) és paradicsom (tomato) jelenlétére utal.

A BLT gofriszendvics receptjéért kattints a képre!

Ezeken túl még egy tükörtojással is feldobhatjuk a szendvicset, ami így a legtartalmasabb reggeli- vagy brunchfogássá avanzsálhat.

Készítsünk BLT gofriszendvicset!

Hozzávalók:

1 kg hasábburgonya (mirelit, kicsit kiengedve), 100 g cheddar sajt (reszelve), 100 g mozzarella (reszelve), só ízlés szerint, 4 db salátalevél, 8 szelet bacon (megsütve), 4 db tojás, 4 ek ketchup, 4 ek majonéz

Így készíti ezt a pazar szendvicset videós szakácsunk, Flóra:

@nosalty.hu Ti mit tennétek bele? #nosalty #cooking #tiktokhungary #fries @gerzsenyiflora ♬ eredeti hang – Nosalty - Nosalty

Melegítsük elő a belga gofrisütőt. Tegyünk bele egy-egy marék mirelit hasábburgonyát, szórjuk meg reszelt sajttal, és nyomjuk le erősen, hogy a burgonyát összepasszírozzuk. 10-15 perc alatt süssük ropogósra és aranybarnára. Ízlés szerint sózzuk.

A szendvics összeállításához: kenjük meg majonézzel és ketchuppal (vagy a kedvenc szószunkkal) a gofri alját. Tegyünk rá friss salátalevelet, 2 szelet sült bacont, kér karika paradicsomot és egy lágy sárgájú tükörtojást. Vágjuk félbe, és azonnal fogyasszuk.

A BLT gofriszendvics receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több recept Flórától:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...