Gofrivá lapítottuk a sült krumplit, és szendvicset pakoltunk belőle

Gofrisütőbe általában gofrit teszünk, nem? Persze, ha unalmasak akarunk lenni! Pakoljuk tele inkább sült krumplival, és készítsük el életünk szendvicsét...kenyér nélkül.

Ha a burgonya nagy rajongói vagyunk, szinte bármilyen formában szívesen fogyasztjuk. De vajon meddig mennénk el? Telepakolnánk például a gofrisütőnket mirelit hasábburgonyával, hogy ott ropogósra és aranybarnára süssük a szálakat? Utána fognánk ezeket a ropogós krumpliszeleteket, és készítenénk belőlük egy baconös, tojásos, zöldséges szendvicset? Mert, ha így tennénk, igazán isteni reggeliélményben lenne részünk. Csak mondom...

A BLT gofriszendvics receptjéért kattints a képre!

Sajtosan sül ropogósra

A gofrisütő tűzforró lapjai mindent képesek ropogósra sütni: igen, még a mirelit hasábburgonyát is. Ha némi sajttal a gépbe tesszük, és adunk neki 10-15 percet, csodával határos módon összesül.

Állagra a „gofrik” teljesen ugyanolyanok lesznek, mint egy nagy, lapos sült krumpli: kívül roppanósok, belül krémesek.

BLT?

Ugyan önmagukban is elmajszolhatjuk a krumpligofrikat (sok-sok szósszal persze), de beteljesíthetjük a sorsukat azáltal, hogy BLT szendvicseket készítünk velük. De mi is az a BLT? Ez az angol nyelvű rövidítés a bacon (bacon), saláta (lettuce) és paradicsom (tomato) jelenlétére utal.

A BLT gofriszendvics receptjéért kattints a képre!

Ezeken túl még egy tükörtojással is feldobhatjuk a szendvicset, ami így a legtartalmasabb reggeli- vagy brunchfogássá avanzsálhat.

Készítsünk BLT gofriszendvicset!

Hozzávalók:

1 kg hasábburgonya (mirelit, kicsit kiengedve), 100 g cheddar sajt (reszelve), 100 g mozzarella (reszelve), só ízlés szerint, 4 db salátalevél, 8 szelet bacon (megsütve), 4 db tojás, 4 ek ketchup, 4 ek majonéz

Így készíti ezt a pazar szendvicset videós szakácsunk, Flóra:

@nosalty.hu Ti mit tennétek bele? #nosalty #cooking #tiktokhungary #fries @gerzsenyiflora ♬ eredeti hang – Nosalty - Nosalty

Melegítsük elő a belga gofrisütőt. Tegyünk bele egy-egy marék mirelit hasábburgonyát, szórjuk meg reszelt sajttal, és nyomjuk le erősen, hogy a burgonyát összepasszírozzuk. 10-15 perc alatt süssük ropogósra és aranybarnára. Ízlés szerint sózzuk.

A szendvics összeállításához: kenjük meg majonézzel és ketchuppal (vagy a kedvenc szószunkkal) a gofri alját. Tegyünk rá friss salátalevelet, 2 szelet sült bacont, kér karika paradicsomot és egy lágy sárgájú tükörtojást. Vágjuk félbe, és azonnal fogyasszuk.

A BLT gofriszendvics receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több recept Flórától:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek