Így süss tökéletes tükörtojást serpenyő nélkül

A TikToknak már arra is van ötlete, hogyan lehet egy tojást serpenyő nélkül megsütni!

Sok meredek gasztrotrendet láthattunk már a TikTokon – az olyan szuperek mellett, mint ez a nyári epres-mézes feta -, ilyen például a habverővel való krumplipüré-készítés, de ez a mostani tojásos trükk ismét csak meg tudott lepni minket. Egyszerre zseniális és a lustaság megtestesülése, azonban olyan helyzetekben, amikor nincs kéznél serpenyő, de szeretnél tojást enni reggelire, nagyon is jól jöhet.

Tükörtojás serpenyő nélkül? A TikToknak erre is van tippje

A videó hangalámondásában az alkotó azt mondja, hogy ha nem akarod összekoszolni a serpenyődet tojással, akkor próbáld ki ezt a trükköt, amihez két eldobható papírtányér szükséges. Szerintünk ez nem túl fenntartható, azonban, ha olyan helyen vagy, ahol nincs serpenyő vagy tűzhely, viszont van papírtányér és mikró, akkor még jól jöhet ez az ismeret.

Az egész borzasztóan egyszerű, ugyanis lényegében egy tojás feltöréséből áll. Üss egy tojást a papírtányérra, majd fedd le egy másik tányérral, és egy percre – érdemes azonban először 30 másodpercre betenni, és utána még visszatenni – helyezd az egészet a mikróba. A legmegdöbbentőbb, hogy a trükk tényleg működik.

Plusz tipp: nem ajánlott műanyag borítású tányért használni, mert átveheti a tojás a műanyag ízét.

Mondjuk a végeredmény inkább a buggyantott tojásra hasonlít, mint a tükörtojásra, de azért ne várjunk el túl sokat egy papírtányéros-mikrós trükktől.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több TikTok:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!