Az idei szezon párja a spárga és a bacon, nem várt zöldfűszerrel kiegészülve

Amikor beköszöntenek az első _tényleg_ melengető tavaszi napok április táján, mi már dörzsöljük a tenyerünket, mert a spárgaszezon is közel. Most sem történt ez másképp: ezúttal pedig egyszerű, olasz ihletésű tésztát főztünk a zöldspárgánkból krémes tejszín, szaftos sült bacon, zsenge zöldborsó és üde tárkony (!) kíséretében.

Olaszországban gyakori vendég a tavaszi asztalokon a zöldspárga-tejszín kombója, és ezen meglepődni is kár. Igazán letisztult, ress, zsenge, már-már luxusérzetet keltő habitusával, külsejével és ízével a spárga az olaszoknak (is) kedvelt alapanyaga, mely évről évre fontosabb helyet kap a magyar gasztronómiában is. Ha pedig Itália, természetesen tésztába kerüljön! De nem akárhogy...

Spárgás-baconös tészta, recept a képre kattintva nyílik! / Recept és fotók: Hering András

...főszerkesztőnk, Andris most egy bacon-zöldborsó-tejszín-spárga közreműködésével főtt fusillit alkotott, végezetül nem várt zöldfűszerrel tökéletesítve az ízeket: tárkonnyal!

Lessétek meg a receptet!

Zöldspárga, a zöldségek hercegnője

Tudtad, hogy a rövid szezonú, április-május között kapható ress zöldspárga mennyire jó a testednek? K-, C-, A-, E-, B-vitaminban és folsavban gazdag, de van benne sok-sok fehérje, mangán, foszfor és élelmi rost is. Az E-vitamin segíti az immunrendszerünket, a C-vitamintól testünk erősebb lesz az őt támadó kórokozókkal szemben, az A-vitamin pedig kordában tartja a koleszterinszintet, sőt, a látásunkra is jótékonyan hat. 

...a most már nem titkos összetevő

MÍg az alábbi receptben a tejszín adja az elengedhetetlen krémességet, a zöldspárga a szezon legáttörőbb ízét és a rességet, a zöldborsó pedig zsenge zöld labdacsaival csábít, addig a tárkony, mint meglepő hozzávaló felteszi az i-re a pontot.

A spárgás-baconös tésztához Andris sütőben pirította meg a baconszeleteket, majd azok kisült zsírjában ressre sütötte a zöldspárgadarabokat is. Közben kifőzte a tésztát, vajon pedig átforgatta a tárkonyt, amíg diós aromát nem kapott. Pici lisztet adott hozzá, majd a tej, a tejszín és a borsó is belekerült, később pedig a tészta és a sült spárgasípok is. Tetejére morzsált, sült bacon dukál!

Spárgás-baconös tészta, recept a képre kattintva nyílik! / Recept és fotók: Hering András

További zöldspárgás receptek:

A "spárgás-baconös tészta" teljes receptjét mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Spárgás-baconös tészta, recept a képre kattintva nyílik! / Recept és fotók: Hering András

Recept és fotók: Hering András

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több recept Hering Andrástól:

Címlapról ajánljuk

További cikkek