Az idei szezon párja a spárga és a bacon, nem várt zöldfűszerrel kiegészülve

Amikor beköszöntenek az első _tényleg_ melengető tavaszi napok április táján, mi már dörzsöljük a tenyerünket, mert a spárgaszezon is közel. Most sem történt ez másképp: ezúttal pedig egyszerű, olasz ihletésű tésztát főztünk a zöldspárgánkból krémes tejszín, szaftos sült bacon, zsenge zöldborsó és üde tárkony (!) kíséretében.

Olaszországban gyakori vendég a tavaszi asztalokon a zöldspárga-tejszín kombója, és ezen meglepődni is kár. Igazán letisztult, ress, zsenge, már-már luxusérzetet keltő habitusával, külsejével és ízével a spárga az olaszoknak (is) kedvelt alapanyaga, mely évről évre fontosabb helyet kap a magyar gasztronómiában is. Ha pedig Itália, természetesen tésztába kerüljön! De nem akárhogy...

Spárgás-baconös tészta, recept a képre kattintva nyílik! / Recept és fotók: Hering András

...főszerkesztőnk, Andris most egy bacon-zöldborsó-tejszín-spárga közreműködésével főtt fusillit alkotott, végezetül nem várt zöldfűszerrel tökéletesítve az ízeket: tárkonnyal!

Lessétek meg a receptet!

Zöldspárga, a zöldségek hercegnője

Tudtad, hogy a rövid szezonú, április-május között kapható ress zöldspárga mennyire jó a testednek? K-, C-, A-, E-, B-vitaminban és folsavban gazdag, de van benne sok-sok fehérje, mangán, foszfor és élelmi rost is. Az E-vitamin segíti az immunrendszerünket, a C-vitamintól testünk erősebb lesz az őt támadó kórokozókkal szemben, az A-vitamin pedig kordában tartja a koleszterinszintet, sőt, a látásunkra is jótékonyan hat. 

...a most már nem titkos összetevő

MÍg az alábbi receptben a tejszín adja az elengedhetetlen krémességet, a zöldspárga a szezon legáttörőbb ízét és a rességet, a zöldborsó pedig zsenge zöld labdacsaival csábít, addig a tárkony, mint meglepő hozzávaló felteszi az i-re a pontot.

A spárgás-baconös tésztához Andris sütőben pirította meg a baconszeleteket, majd azok kisült zsírjában ressre sütötte a zöldspárgadarabokat is. Közben kifőzte a tésztát, vajon pedig átforgatta a tárkonyt, amíg diós aromát nem kapott. Pici lisztet adott hozzá, majd a tej, a tejszín és a borsó is belekerült, később pedig a tészta és a sült spárgasípok is. Tetejére morzsált, sült bacon dukál!

Spárgás-baconös tészta, recept a képre kattintva nyílik! / Recept és fotók: Hering András

További zöldspárgás receptek:

A "spárgás-baconös tészta" teljes receptjét mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Spárgás-baconös tészta, recept a képre kattintva nyílik! / Recept és fotók: Hering András

Recept és fotók: Hering András

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több recept Hering Andrástól:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Könnyű kráterszelet

Egy igazi magyar klasszikus, ami biztosan rengeteg születés- és névnapot, lagzit és egyéb ünnepet megédesített már: bizony, itt a kráterszelet. Puha kakaós piskótával, lágy ...

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...