Sós piték vacsorára

A héten rengeteg zöldséget fogunk enni, melyekhez kedvencemet, a tésztákat kombináljuk – de nem akárhogyan! 

Zöldséglepény tészta nélkül

Zöldséges, sós pitéket kínálok a heti vacsorakínálat megtervezéséhez, ihletődjetek, kreáljatok saját recepteket vagy süssétek meg mind az öt pitét!

Hétfő

És máris egy omlós tésztájú, spenótos pite nyitja a hetet! A zöld leveleket gyakran kombinálom fetával, ennek hiányában krémfehér sajttal, mindig észbontó a vége, főleg, hogy ebben a receptben még túró is kerül a rétegek közé.

Kedd

A quiche-hez hasonlít leginkább ez a recept – a zsákszámra termő cukkinit egy ilyenbe is felhasználhatjuk, plusz nagyon jót tesznek neki tetején a paradicsomkarikák. Azért így önmagában nem hatna elégnek, ezért sajtvariációkkal mindenképpen ajánlott megbolondítani.

Szerda

Mivel már paradicsomban sem szűkölködünk és már akár kétszáz forintért is hozzájuthatunk egy kilóhoz, így bátran merem ajánlani ezt az extrán paradicsomos pitét, amihez azért egy kevés ricotta, füstölt sajt és bazsalikom sem fog megártani! Nekem ez a kedvencem a felsoroltak közül.

Csütörtök

Ezzel a fetás, tonhalas pitével biztos, hogy nem csak vacsorára számolhatsz. Egyrészt másnap ebédre is jó lesz, másrészt nagyon laktató és finom, így még véletlenül sem fog a nyakadon maradni.

Péntek

Leveles tészta még nem volt, de semmiképp sem maradhat ki – olthatatlan imádattal gondolok a ropogós tésztalapokra. Hús ezúttal sincs a receptben, de a sajtos, hagymás, olvadós belsejű pitét látva szinte biztos vagyok benne, hogy nem is fog hiányozni!

A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek