Ezért tegyél sót az olajba: a nagymamák praktikája tényleg beválik

Azt mind tudjuk, hogy a só természetes tartósítószer. Most azonban egy olyan praktikát mutatunk nektek, amit lehet érdemes megfogadni. Napi Tippünkben az olajat fogjuk hosszú időre tartósítani.

Habár az olaj egyes háztartásokban gyorsan fogyó konyhai alapanyag, ha nagyobb kiszerelésben veszed, érdemes bevetni ezt a trükköt, hogy hosszabb ideig elálljon, és ne kezdjen el avasodni.

Olaj
Ezért tegyél sót az olajba: a nagymamák praktikája tényleg beválik

A só természetes tartósítószerként funkcionál, bár ezt a tulajdonságát ma már kevésbé használjuk ki. Habár ma már jól zárható kupak védi a napraforgóolajat attól, hogy bármilyen szennyeződés kerüljön a folyadékba, ha nagyobb kiszerelésben vásárolunk akkor érdemes bevetni az alábbi trükköt.

Tartósítsuk a napraforgóolajat egy kis sóval!

Van akinél egyébként is gyorsan fogy az olaj, mert előszeretettel süt bő olajban, de azoknál, akiknél évente pár alkalommal kerül elő a napraforgóolaj vagy éppen nagy kiszerelésben vásárolnak, azoknál nem árt, ha ha gondoskodnak az olaj tartósítósáról.

Ehhez pedig nem kell más csak egy kis konyhasót, amit el kell keverni az olajban.

Arányokról nehéz beszélni, de mennyiségtől függően maximum 1-2 kávéskanálnyi só kerüljön az aranyló folyadékba. Ezzel elkerülhetjük, hogy az olaj idő előtt megavasodjon.

Receptjajánlónk:

Forrásunk volt.


Ezeket a konyhai tanácsokat is érdemes megfogadni:

Legújabb receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (főként argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurri szósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Egyszerű cukkinifőzelék

A cukkinit annyi mindenre használjuk a konyhában, ugyan miért ne főzhetnénk hát belőle főzeléket is? Az alábbi recept végletesen nyárias, ízeiben valahol a tökfőzelék felé tendál, ...

Trópusi mézes krémes

Egyszerűen imádjuk a mézes krémest, a kánikulaszezon kezdetével pedig úgy éreztük, ideje nyári köntösbe öltöztetni kedvencünket. A hagyományos, vajas darakrémet ezúttal kókuszosra ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem sima víz, nem bolti gyümölcslé: ez a legjobb hidratáló...

Nyáron különösen oda kell figyelni a megfelelő hidratálásra, ami nem mindig könnyű, hiszen a vízre könnyen rá lehet unni, ha literszámra kell inni. Mi most egy olyan alternatívát mutatunk az idősebb korosztály számára, amely felfrissít, és segít, hogy hidratáltak maradjunk!

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Igazi strandos lángos

Kinek nem fut össze a nyál a szájában, amikor nyáron a strandon megérzi a lángos illatát? És ki ne próbálta már otthon is elkészíteni ezt a "retro" finomságot? Én ugyebár nem ...

Eredeti görög saláta

Régóta kerestem az igazi, valódi görög saláta receptjét, mert ahány helyen ettem eddig, pont annyiféle módon volt elkészítve. Most találtam egy receptet, ami gyanús volt, és görög ...