Ezért tegyél sót az olajba: a nagymamák praktikája tényleg beválik

Köztudott, hogy a só kiváló természetes tartósítószer – de most egy kevésbé ismert, mégis hasznos praktikát mutatunk. Napi Tippünkben azt mutatjuk meg, hogyan teheted tartóssá az olajat egyszerűen és hosszú távra.

Habár az olaj egyes háztartásokban gyorsan fogyó konyhai alapanyag, ha nagyobb kiszerelésben veszed, érdemes bevetni ezt a trükköt, hogy hosszabb ideig elálljon, és ne kezdjen el avasodni.

Olaj
Ezért tegyél sót az olajba: a nagymamák praktikája tényleg beválik

A só természetes tartósítószerként funkcionál, bár ezt a tulajdonságát ma már kevésbé használjuk ki. Habár ma már jól zárható kupak védi a napraforgóolajat attól, hogy bármilyen szennyeződés kerüljön a folyadékba, ha nagyobb kiszerelésben vásárolunk akkor érdemes bevetni az alábbi trükköt.

Tartósítsuk a napraforgóolajat egy kis sóval!

Van akinél egyébként is gyorsan fogy az olaj, mert előszeretettel süt bő olajban, de azoknál, akiknél évente pár alkalommal kerül elő a napraforgóolaj vagy éppen nagy kiszerelésben vásárolnak, azoknál nem árt, ha ha gondoskodnak az olaj tartósítósáról.

Ehhez pedig nem kell más csak egy kis konyhasót, amit el kell keverni az olajban.

Arányokról nehéz beszélni, de mennyiségtől függően maximum 1-2 kávéskanálnyi só kerüljön az aranyló folyadékba. Ezzel elkerülhetjük, hogy az olaj idő előtt megavasodjon.

Receptjajánlónk:

Összegzés:

Ha ritkán használsz napraforgóolajat vagy nagy kiszerelést vásárolsz, érdemes egy egyszerű trükkel meghosszabbítani az eltarthatóságát. Egy kevés konyhasó természetes tartósítószerként segít megelőzni az avasodást. Ehhez elég 1-2 kávéskanálnyi sót elkeverni az olajban, így tovább megőrzi frissességét.

Forrásunk volt.

A videó AI alapú tartalomkészítővel készült.


Ezeket a konyhai tanácsokat is érdemes megfogadni:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek