Ezt gyúrd tojás helyett a fasírt masszájába kötőanyagként

Ne hidd, hogy fasírtot csak a régi jó, nagyiféle módszer szerint lehet sütni, tojással. Több ötletet is mutatunk a tojás helyett, és mindegyik arra hivatott, hogy egyben tartsa a masszát! Napi Tippünk következik.

Mi is kell egy átlagos, mezei, retró fasírtba? Darált hús, fűszerek, dinsztelt hagyma, zúzott fokhagyma, tojás, zsemlemorzsa (vagy áztatott kenyér). Ez egy igen egyszerű, jól ismert receptúra, nincs benne nagy meglepetés. De mi van akkor, ha nem ehetünk tojást, nincs otthon, vagy nem szeretjük? Kiválthatjuk tojáspótló praktikákkal és alapanyagokkal, melyek szintén kiváló kötőanyagként funkcionálnak, a fasírtban is - egyébiránt a zsemlemorzsának is ez a feladata.

Fasírtkészítés és -sütés
Tojás helyett gyúrj zabpelyhet a fasírt masszájába

Faírtba, vagdaltba, de süteménybe is jó lehet, ha az alábbiakból választunk - lássuk, mit használhatunk kötőanyagként!

Fontos, hogy minden felsorolt adag egy darab tojást vált ki.

  • 1 evőkanál őrölt lenmag + 3 evőkanál víz
  • 1 evőkanál chiamag + 3 evőkanál víz
  • 2 evőkanál őrölt zabpehely
  • 100 gramm főtt, pürésített bab vagy krumpli
  • 1 evőkanál csicseriborsóliszt
  • 1 teáskanál étkezési keményítő

Tippek, hogy jól sikerüljön a tojáshelyettesítés:

  • mindegyik alapanyagot áztassuk be, hogy az állaguk nedves, tojásszerű legyen
  • a chia- és a lenmag híresen jó tojáspótlók (főleg vegán étrendben), ők zselés állagot vesznek fel vízben
  • a zabpehely és a keményítő pedig ragacsos lesz, ha áztatjuk

+ tipp: beszínezhetjük a masszát kurkumával, curryporral, sáfránnyal, ha a tojás sárga színét hiányoljuk!

Forrásunk volt: 1, 2.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a konyhai tanácsokat is érdemes megfogadni:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...