Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sebestyén Balázsék felküldték a Nosalty egyik lángosát az űrbe!

A Rádió 1 műsorvezetői és az UPRA csapata egy igazi lángost küldtek fel a sztratoszférába. Hogy mit látott a lángos? Többet, mint mi valaha fogunk!

A furcsa ötlet a Rádió 1 reggeli műsorában, Sebestyén Balázsék fejéből pattant ki, az UPRA nevű csapat pedig rögtön meg is valósította az elképzelést, és egy meteorológiai léggömb segítségével felküldött az űrbe egy Nosalty-s recept alapján készült lángost. 

A magyar specialitás elképesztő utat tett meg néhány óra leforgása alatt, Budapestről felment egészen a sztratoszféráig, csaknem 31.300 méter magasra, majd szépen lassan, Hatvant megkerülve eljutott egészen Pásztóig, ahol a már említett UPRA csapat tagjai nyomkövetők segítségével megtalálták a sajtos-tejfölös lángost

A lángos útjáról készült videóban jól látható, szinte tökéletes állapotban került vissza a földre az étel, mely nem csak az erős szeleknek volt kitéve, a megtett út során volt, hogy -50°C-ban teljesen megfagyott. A keresőcsapat tagjai azt mondták, a lángos még hideg volt, mikor megtalálták, így az étel valószínűleg kővé dermedt megtett útja során. 

EZ IS ÉRDEKES: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!