Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezért vették le a képernyőről CBA Icuka legújabb reklámját

Augusztus elején jelent meg a CBA legújabb Icukás reklámja, melyet az üzletlánc alig néhány órája szedett le a Youtube-ról. Elmondjuk, miért. 

A CBA legújabb Piros reklámjáról pár napja már mi is írtunk, a reklám ugyanis elég sok emberből váltott ki indulatokat. A videóban egy fiatal nő vásárol fürdőruhában, akiről Icuka és más fürdőruhás lányok bolti előadása után még a melltartó is lekerül. 

A reklám hamar szemet szúrt az embereknek, az Egyenlítő Alapítvány pedig tiltakozni kezdett a reklám ellen, annak levételét vagy módosítását kérvényezte az alapítvány – írja a 24.hu. 

Az alapítvány szerint az interneten megjelenő reklám ízléstelen, szexista és sértő a nőkre nézve, akiket megalázó módon ábrázol, összezavarhatja a fiatalokat és káros lehet a befogadók mentális egészségére. 

,,A filmben szereplő nők egyrészt indokolatlanul, a reklám témájához nem illően vetkőznek, másrészt a szájukba adott “pirossal”, gesztusaikkal  és mozdulataikkal szexuális aktust imitálnak. Az ilyen fajta kommunikáció káros, rossz hatással van társadalmunkra, a társadalom által elvárt nemi szerepekre. A filmben megjelenő meztelenség öncélú; a reklám témája nem indokolja, hogy szexuális tartalommal, meztelen vagy alig öltözött nők ábrázolásával érje el a célját" - írta az Egyenlítő Alapítvány. 
 
 
Ma délutánra a CBA eltávolította a szóban forgó reklámot, így az már nem elérhető az interneten. 
 

EZ IS ÉRDEKES: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

js22Bach
js22Bach Sat, 2019-08-17 16:50

Én, ebben a formában még nem láttam ezt a reklámot (gyaníthatóan, már nem is fogom). Eleve ez az erőltetett Bach Szilviás- dolog szúrja a szemem, miközben a CBA a legdrágább bolt. Ne vitázzatok, kérlek, nincs értelme, bizonyos mértékig mindkettőtöknek igaza van. Amit írni szoktam: ütköztettétek a véleményeteket, nem egyezik. Van ilyen, nem esünk egymás torkának, nem okozunk rossz napot egy ismeretlennek. Abban egyetértünk, hogy a reklám meztelenség nélkül is harmatgyenge.
Tisztelettel: Baranyai György

.Méhecske.
Méhecske / .Méhecske. Fri, 2019-08-16 06:09

Abban igazad van, hogy nincs értelme egy reklámba belekötni, a többit meg hagyni futni a tv-ben. Én nem vágyom szexuális töltetű reklámokra sem férfi, sem női oldalról, csak megjegyeztem, hogy 90%-ban a nőket vetkőztetik. Az fura mindenesetre, hogy ha egy nő kiáll azért, hogy ezt nem kéne indokolatlanul nyomatni még egy halálosan gagyi cba reklámban is, akkor a férfiak lehurrogják. Miért is? Bárhol, bármikor nézhettek meztelen nőket. Felesleges nyomatni még itt is, csak erre akartam utalni. De ha erre akarjátok csorgatni a nyálatokat, akkor tegyétek. :)

Tesu
Tesu Thu, 2019-08-15 08:49

A reklámok célja, a társadalom (fogyasztói) célzott "rétegének" megszólítása, figyelmének felkeltése. A vitatott reklámot nem "piszi" és nem a "szekszista" tartalma, hanem a minimum 12-es karika végett nem erőltetik. Késő este találkozhatunk vele, ha még ébren vagyunk. Nekem mint férfinak ( vagy 1 ill.2-es) tetszik, nem rohanok ugyan CBA-ba de nem is érdekel a királyNŐ-jüket kiszolgáló nemtelen méhecskék véleménye. (az elütésekért a telóm a felelős).

.Méhecske.
Méhecske / .Méhecske. Fri, 2019-08-16 06:13

Te most gúnyt szándékozol űzni a becenevemből? Hogy jön ez ide? És szerinted engem mennyire érdekel, hogy neked mi a véleményed arról, hogy én mit gondolok erről? Nyilvánvalóan a férfiak többségének tetszik a meztelen nő, ezzel nincs is semmi baj, csak nem egy gagyi cba reklámban kéne ezt kiélni- ...Szerintem. :D Azért ugye megengeded, hogy legyen saját véleményem? :D Azt elárulhatnád azért, hogy itt melyik "réteget" akarták megcélozni? Mert pont azokat nem fogják, akiket kellene. :)

johnanderson32
johnanderson32 Wed, 2019-08-14 20:57

Álszent dolog!!! Százszor ízléstelenebb reklámok, műsorok vannak a képernyőn! Engem amúgy idegesít ez az Icuka karakter, meg a reklámjai, de akkor is ezeket a prűd dolgokat ki nem állhatom egy-egy dologra kipécéve...

.Méhecske.
Méhecske / .Méhecske. Thu, 2019-08-15 00:45

Miért álszent szerinted? Mi szükség van egy élelmiszerbolt reklámjának meztelen lányokra, magyarázd már el meggyőző érvekkel? Mindenhonnan az folyik, hogy a nők bárhol és bármikor vetkőznek. Annyi meztelenkedést látsz, amennyit akarsz. Te magad is ezt írod. Akkor miért kell még itt is ezt nézni? Ez nem prűd dolog. Hanem egyszerűen nem ide való, és kész. Kíváncsi lennék, mit szólnátok férfiak, ha minden felületen, reklámban, hirdetésen, bármin meztelen, izmos és intim dolgokat imitáló pasasok tűnnének fel.. :D Csak mert a nézők legalább a fele nő. És hidd el, minket nőket nem érdekel a folyamatos női pucérkodás. Miért nem minket, nőket akarnak megszólítani a reklámokkal, mondjuk jóképű alsónadrágos férfiakkal, úgyis a nők vásárolnak gyakrabban. :D

johnanderson32
johnanderson32 Thu, 2019-08-15 01:57

Bőven van gatyás-félmeztelen pasis reklám is!!! Nézd nyugodtan! Pont ezt írom, hogy van sok más ilyen reklám is. Vagy vegyék le az összeset, vagy egyet sem. Ezért álszent. De ha elsőre sem értetted a hozzászólásom lényegét, akkor kár újra kifejtenem észérvekkel.