Nincs több szenvedés a fokhagymanyomó tisztításával, ha megteszed ezt az egyszerű lépést

A fokhagyma egy apró hős, ami észrevétlenül képes felturbózni az ételek ízét. Azonban nagy árat kell érte fizetni, hiszen fokhagymanyomót tisztítani igazi büntetés. Ezzel az egyszerű eljárással viszont megkönnyítheted a dolgod!

A friss fokhagyma a barátod, ha főzésről van szó, ellenben a fokhagymanyomó tisztítása egy olyan feladat, ami a legádázabb ellenségünknek sem kívánunk. Idegőrlő, és a tökéletes végeredményért alaposan meg kell dolgozni. A jó hír, hogy a konyhádban van a megoldás, amivel megelőzheted mindezt!

Nincs több szenvedés a fokhagymanyomó tisztításával, ha megteszed ezt az egyszerű lépést

Ha épp nem egészben sütnéd meg a fokhagymafejet, hanem valamilyen ételhez használnád, ráadásul nem is aprítva, hanem fokhagymanyomót alkalmazva, akkor ezt az egyszerű lépést mindenképp érdemes beiktatnod a folyamatba:

Mindössze egy kis olívaolajra lesz szükséged, vagy gyakorlatilag bármilyen olajra, aztán egyszerűen kend be a fokhagymanyomót vele. Akárcsak sütésnél, az olaj megakadályozza, hogy az étel és a konyhai eszköz egymáshoz tapadjon, vagyis sokkal könnyebb lesz majd használat után tisztítani.

Attól sem kell tartanod, hogy esetleg a fokhagymának olajos íze lesz, mert egyáltalán nem érződik rajta, de azért figyelj, hogy ne ess túlzásba az olajozásnál. Ha sikerült alaposan beolajozni a fokhagymanyomót, használat után sokkal könnyebben el tudod távolítani a fokhagymamaradékot, végül pedig egy kis mosószeres vízzel mosd át az eszközt, és már készen is áll az újabb bevetésre.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt


Még több konyhai trükk itt:

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!