7 étterem, ahonnan mesteri töltött káposztát rendelhetsz a családnak

A töltött káposzta főhet kondérban és lábasban, szabadtéren és panellakásban, és úgy tartjuk róla, hogy a legjobb házias belőle. Vagy mégsem? Ha kóstoltál már profi séftől töltött káposztát, rá fogsz jönni, hogy a töltött káposzta tényleg mindenhogy jó! Hagyományosan és kísérletező kedvvel, sertésből, mangalicából, sőt akár harcsából is...

  • Signature töltött káposzta a Zsolnay Kávéházban

A Nagykörúton, a Nyugati pályaudvar és az Oktogon közötti szakaszon működik a Radisson Blu Béke Hotel, amelynek kávéházát és éttermét nem csak a hotelvendégek, a városlakók is magukénak érezhetik. A több mint százéves falak között 5 órai teázásra is várnak, péntekenként hárfazene, szombatonként pedig zongorajáték kíséri az étkezést. Ha rájuk bízzuk a főzést karácsonyra, harcsahalászlé, bejgli, Zsolnay kézműves csokoládé, Zsolnay-csemegékből összeállított ajándékcsomag közül válogathatunk, a kovászos kenyérrel kínált töltött káposzta pedig a ház egyik büszkesége.

Zsolnay / forrás

Zsolnay Kávéház

Budapest VI. kerület, Teréz krt. 43.

  • Töltött kacsa, vadpörkölt, töltött káposzta a „Bádog Gundelből”

Tavaly sajnálatos módon elhunyt Bábel István, a „Bádog Gundel” szíve-lelke, de a legendás külvárosi falatozó története folytatódik. Nemrég kiadtak egy közleményt, miszerint PléhCsárda a hivatalos nevük, Facebookon pedig Bádogcsárda – Deszkacsárdaként szerepelnek, és a védjegyoldaltalon alatt álló Gundelt elhagyják a megnevezésből. Hűséges közönségüknek azért ők maradnak a „Bádog Gundel”, ahol karácsonykor sem hagynak cserben: harcsahalászlé, harcsapaprikás, rántott amúr, töltött kacsa, pulyka, vadpörkölt, töltött káposzta, túrós csusza és mákos guba a menü. Amolyan PléhCsárdásan!

PléhCsárda

Budapest XV. kerület, Kolozsvár u. 48.

  • Több édesvízi halat a magyar asztalokra! Halpatkó

A Halpatkó az édesvízi magyar halak mellett tette le a voksát, a küldetésük pedig igen fontos a halakat minimálisan fogyasztó magyar lakosság számára. Olyan közkedvencek halas verzióinak elkészítésében jeleskednek, mint a harcsakolbász vagy a harcsagyros, karácsonykor pedig stílusosan háromféle változatban kínálnak halászlevet, a töltött káposzta náluk sertés helyett harcsából készül, és ha rájuk szavazunk, még rántott pontypatkó, rántott harcsaszelet, valamint harcsakolbász kerülhet a karácsonyi asztalra.

Halpatkó / forrás

Halpatkó

Dunakeszi, Nádas u. 6.

Fót, Fehérkő u. 1.

  • Ha vinnél egy kis pluszt a karácsonyi klasszikusokba: Kréta Bisztró

A Kréta Bisztró a Bartók Béla út idei új nyitásainak egyike. A volt DiVino Borbár helyén, a Gárdonyi térnél nyitottak csendesen, de annál magabiztosabb konyhával, remek ízekkel, szuperjó ár-érték arányú ebédmenüvel. Karácsonyra úgy készülnek, hogy minden csütörtök-péntek-szombaton felkerül a napi ajánlatukba a harcsa halászlé, és mellé egy ünnepi főétel: töltött káposzta, harcsapaprikás vagy disznótoros. December 21. és 23. között azután egyszerre mindegyik elérhető lesz. Helyben fogyasztásra és elvitelre is kínálják őket, és ha lehet egy tippünk, a disznótorossal fogunk még találkozni februárig!

Kréta Bisztró

Budapest XI. kerület, Bartók Béla út 32.

  • A kürtőskalácson túl: Hoppácska

Az újraértelmezett kürtőskalácsokban jeleskedő Hoppácskában az édes és sós kalácsokon túl is sok finomság készül. A karácsony előtti időszakban minden héten új adventi menüt kínálnak, karácsonyra elvitelre pedig olyan ünnepi falatokat, mint a tatárbífsztek, a májpástétom, a halászlé (pontyból és harcsából), töltött káposzta, aszaltszilvás karaj és édességek sora. A Ráday utca egyik legjobb helye!

Hoppácska / forrás

Hoppácska

Budapest IX. kerület, Ráday u. 33/b

  • Karácsonyra bedobja magát a Fricska 2.0

Újra velünk a Fricska, a város egyik igazán izgalmas gasztroműhelye. Itt minden íz egy kicsit ismerős, de mégsem, találó is a Fricska elnevezés, hiszen a mestermunka mellett egy kis pajkosság is jellemzi az ételeiket. Signature ételük, a Fricska-gulyás is felkerült a karácsonyi menüre, halászlevet akasztói szikipontyból főznek, amit belsőségekkel, ponty- és harcsafilével is kérhetünk. A fricskások a tatárbifszteket marinált zöldségekkel, kacsamájpatét tokaji zselével, áfonyás lilahagymával kínálnak, a főszereplők pedig a töltött káposzta mangalicából kolbásszal és csülökkel, vörösboros szarvasragu túrós speclivel és konfitált kacsacomb, amit nekünk kell otthon kisütni, hogy frissen kerüljön a sült az asztalra. A bejgliken túl csokis-mogyorós babka is készül a Dob utcai szuterénben!

Fricska 2.0

Budapest VII. kerület, Dob u. 56-58.

  • Karácsonyi mentőcsomag a Pasarét Bisztróból

A Pasaréti tér retró kedvencében a konyha nagyon is modern, és már reggel nyolctól késő estig nagy élet zajlik a bisztró falai között és a kertjében is. Kocsonya, hideg kacsamáj, tatárbifsztek, pontyhalászlé, bőrös malac, kacsacomb, Wellington-bélszín és házi szilvalekváros derelye is szerepel az elviteles étlapon a töltött káposzta mellett. Idén pop-up pezsgő- és borvásárral egészítik ki a pazar ételsort, egyszóval teljesen rájuk bízhatjuk magunkat.

Pasarét Bisztró / forrás

Pasarét Bisztró

Budapest II. kerület, Pasaréti tér

Szerző: Haranghy Orsi

Címlapkép: Nosalty

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Címlapról ajánljuk

További cikkek