Rakva ismerszik meg a zöldség!

Hamarosan itt a zöldségszezon! Érdemes már most elképzelned, megtervezned, és képzeletben beleharapnod a ropogós vagy lédús zöldségekbe. Kedves vegák, most a rakott kollekciónkat mutatjuk be.

Krumpli, a klasszikus

A rakott krumplit lehetetlen nem szeretni! Érdemes azonban feldobni sonka, kolbász, virsli híján finom, friss zöldségekkel az étket. De akár a vegetáriánusoknak való szójavirslik, gabonakolbászok vagy állati eredetű hozzávalókat nélkülöző sonkák is jól megférnek a burgonya-, tojás-, sajt- és tejfölhalmok alatt. Ha sem ovo, sem lakto nem fér bele az étrendedbe, a tejtermékeket növényi eredetű készítményekkel is kiválthatod, a tojást pedig egyszerűen hagyd ki!

Még több ínycsiklandó rakott burgonyát itt találsz >>

Vegetáriánus receptek között itt böngészhetsz >>

Zöldségek szép sorjában

Ha már rakott, akkor a kel, ami kell! De ezen túl is számtalan zöldséget rakhatsz a sütőbe, egyik sort a másik után. Karfiol, cukkini, zöldbab, padlizsán, spárga, kelbimbó, brokkoli, káposzta... a felsorolást a zöldségszezon végéig folytathatnánk. A lényeg azonban az, hogy bármilyen idényterményből, vagy a nyárból a fagyasztóba mentett finomságból varázsolhatunk rakottast!

Mindent bele!

A tavaszi, nyári, sőt, őszi és téli zöldségözön a lehetőségek széles tárháza! Nem kell egyetlen féle terménnyel megelégedned, ha rakni akarsz! Bátran variáld az ízeket, használj két vagy több zöldséget, turbózd fel a rakottast tésztával vagy rizzsel, a rakott zöldségek készítésének csupán a fantáziád szabhat határt! Jó kísérletezést!

Rakott zöldségek A–Z-ig >>

Pörköltek, húshagyó módra >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hozzászólások (1)

zsubidooo

Hello kedves VegaSalty!!! Bocsanat a kritikaert, de a vegak semmilyen allati eredetu etelt nem fogyasztanak,igy tehat sajtot sem.A vegetarianusok viszont esznek sajtot es tojast is. En sajnos nem onszantambol vagyok vega. Allergias vagyok a legtobb etelre pl sajt, az osszes tej alapu termek, olajos magok, husok, tojas. Azonban hiaba keresek receptet magamnak, sajnos nem talalok. Rogtonozni szoktam. Eppen ezert is szeretnem ha par olyan receptet is megjelentetnetek , ami az igazi vegasoknak is megfelel. Elore is koszonom.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így sterilizáld a befőttesüvegeket lekvárfőzéskor

Napi Tippünk a befőzéssel kapcsolatosan érkezik nektek: így, nyár vége fele közeledve sokan döntenek úgy, hogy a nyár legszínesebb-illatosabb-zamatosabb alapanyagait télen is élvezni szeretnék, így elteszik a finomságokat. Jöhetnek tartósított kedvenceink, a lekvárok! Na de hogy álljunk neki az üvegek sterilizálásának?