Ezzel a 4 trükkel megelőzheted a puffadást

Hacsak nincs valamilyen puffadással járó betegséged, az alábbi tippek bombabiztosan segítenek a megelőzésében.

Talán nincs is ember, aki ne érezte volna valaha azt, hogy felpuffad a hasa – ha nincs valamilyen puffadással járó betegséged vagy rendellenességed, akkor nagy eséllyel az evési szokásaidban kell a hibát keresni. Az alábbi négy tipp segíthet abban, hogy minimalizáld az esélyét ennek a kellemetlen állapotnak.

Ezzel a 4 trükkel megelőzheted a puffadást

Ne egyél olyan gyorsan!

A puffadás egyik leggyakoribb oka a túl gyors evés. Bár nagyon nehéz türtőztetni magunkat akkor, ha éhesek vagyunk, nem érdemes azonnal befalnunk mindent, mert hosszú távon csak rosszabbul járunk vele. A gyors evést megelőzheted azzal, hogy nem tévé vagy laptop előtt fogyasztod el az ételeket, és odafigyelsz arra, amit eszel.

Tudd, mire vagy érzékeny!

Még ha nem is vagy konkrétan glutén- vagy laktózérzékeny, nagy az esély arra, hogy a szervezeted rosszabbul tolerál néhány fajta élelmiszert.

Ha észreveszed, hogy vannak olyan ételek, amelyek után rosszabbul érzed magad, akkor ezekből egyél kevesebbet - lehet, hogy nem vagy rájuk allergiás, egyszerűen csak nehezebb a szervezeted számára megemészteni őket.

Igyál többet!

A víz elengedhetetlen a szervezet minden rendszerének és sejtjének működéséhez, és különösen fontos az emésztőrendszer számára. A folyadék nedvesen tartja az emésztőszerveket, így lehetővé téve az elfogyasztott, megemésztett ételek zökkenőmentes áthaladását. Magyarán nagy szükség van rá ahhoz, hogy rendszeres legyen a székleted, ami egyértelműen elengedhetetlen a puffadás megelőzéséhez.

Próbálj ki étrendkiegészítőket!

Bár egy egészséges embernek nem igazán van szüksége étrendkiegészítőkre, lehet, hogy valamilyen mikrotápanyag a segítségedre lehet a jobb emésztésben. Nagyon sok tényező szükséges a normál emésztéshez: a szervek megfelelő működése, az emésztőenzimek, a gyomor pH-ja és a mikroszkopikus bélbaktériumok, és ez csak néhány az elengedhetetlen tényezők közül. Amikor ezek némelyike, mint például a baktériumok egyensúlya felborul, az étkezés utáni puffadás gyakoribbá válhat. A probiotikumok például segítik az emésztést, és szükség lehet rájuk egyes betegségek vagy gyógyszerek miatt.

Forrásunk volt.


Még több a puffadásról:

Címlapról ajánljuk

További cikkek