Meglepő összetevője lehet a tökéletes pitetésztának

Sokféle pitetészta-recept létezik, de talán kevés van, amelyik ezt a meghökkentő alapanyagot is felsorolná, azonban ez a gasztroblogger a jeges vodkára esküszik.

Sarah Crowford gasztroblogger a népszerű Broma Bakery Instagram oldalon osztja meg bevált tippjeit a követőivel, elsősorban a sütés témakörében, így visszatérő szereplő az oldalon a pite. Nemrég azt mutatta meg, hogy a bolti helyett mennyire könnyen lehet otthon, egy food processor segítségével pitetésztát készíteni. Mondjuk ebben még semmi meglepő nincsen, azonban a leírásban felsorolt alapanyagok között egy elég meghökkentőt is említ, a jeges vodkát a pitéhez.

Meglepő összetevője lehet a tökéletes pitetésztának

Ha nem szeretnél a francia trükkel, a frasaige-zsal bajlódni, de mégis leheletkönnyű, puha tésztát szeretnél, akkor bizony egy kis alkoholra lesz szükséged. Ez azonban nemcsak valami légből kapott ötlet, tudományos magyarázata is van. A Scientific American blog posztja szerint a gluténhoz van közé az egésznek. Ugyanis, ha a tészta megkötéséhez nélkülözhetetlen folyadékokat adnunk a liszthez, az glutént hoz létre, és megkeményíti a tésztát. Mivel a vodka folyadék, de kevesebb vizet tartalmaz – mint a víz -, képes megkötni a tésztát anélkül, hogy glutént képezne, ami puhább pitét eredményez.

Nincs otthon épp vodkád? Aggodalomra semmi ok, akár bourbonnal, rummal vagy más szesszel is helyettesítheted azt.

Forrásunk volt.


Még több pite itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...