9 sós pite vacsorára ~300 kalóriából

Sokzöldséges langyos pite egy nagy adag friss salátával. Vacsorára szerintem jól hangzik. Még akár fogyókúrában is!

Sajnos nekem is ritkán jut eszembe, pedig olyan jó megoldások a sós piték vacsorára. Külön szeretem, hogy fogyaszthatóak melegen, langyosan, hidegen, a hozzávalókat szezonális zöldségkínálatnak és ízlésünknek megfelelően rakhatjuk össze, tetszőleges fűszerezéssel, tapasztalataim szerint a piték, quiche-k gyakorlatilag bármilyen ízvilágot elbírnak.

Az 1500-1600 kcal-os étrendben, napi ötszöri étkezéssel számolva, kb. 300 kcal jut vacsorára. Ennek megfelelőn válogattam ki 9 db, adagonként ~300 kcal energiatartalmú és kevesebb, mint 40 g szénhidráttartalmú sós pite receptjét. Kísérjétek őket egy nagy adag friss zöldségekből álló joghurtos öntetes salátával és máris kész a csodás, szezonális, friss vacsora!

Olvasd el!

10 ok, amiért nem fogysz

 1. 1.

  Cukkini lepény

 2. 2.

  Mángoldpite

 3. 3.

  Pucér karalábés quiche

 4. 4.

  Tavaszi zöld quiche

 5. 5.

  Svéd gombás-hagymás pite

 6. 6.

  Paradicsom pite ahogy witch készíti

 7. 7.

  Gombás-mozzarellás pite reform linzertésztából

 8. 8.

  Pórés camembert-torta

 9. 9.

  Cukkinis rácsos pite

Címlapról ajánljuk

„Mindenki csinálja azt, amihez a legjobban ért, és az ételekhez...

Régi-új együttműködés vette kezdetét december elején a BudaParton, mikor megnyitott a SHO restaurant, bar & cafe. Koltai Gábor, akinek a nevéhez kötődik a Vigyázó Ferenc utcai MÁK restaurant és a SHO BEACH, Budapest első természetes vízi strandja is, új helyett nyitott Budapest egyik dinamikusan fejlődő részében, és újra Huszár Krisztiánnal várják a magas minőségű bisztrókonyhára vágyó közönséget. Hogy sikerült a nyitás? Mi különbözteti meg a három Michelin-csillagos éttermet a csillag nélkülitől? Mi hiányzik a magyar gasztronómiai palettáról? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettünk.

Nosalty

További cikkek