A francia trükk, amitől tökéletesen puha lesz a pitetésztád

A franciák a süteménytészták mesterei, így nem meglepő, hogy a tökéletesen puha pitetésztára is van egy trükkjük.

Fraisage. Kimondhatatlan, de ez vezet a tökéletes, francia pitetésztához. A francia technika pedig egyáltalán nem is olyan bonyolult, mint kiejteni az elnevezését, úgyhogy semmi sem állíthat meg, hogy új szintre emeld a pitéidet, legyél kezdő vagy haladó pitesütő.

A fraisage során egy speciális módon kell megdolgozni a tésztát, hogy vékony rétegeket kapjál az ínycsiklandó végeredményért. A tökéletes pitéhez vezető első lépés ebben az esetben, hogy ahelyett, hogy a felkockázott vajat a robotgépben fokozatosan adnád hozzá a tésztához, a franciák egy tésztavágóval dolgozzák bele a vajat a keverékbe. Ezek a nagyobb vajdarabok teszik lehetővé aztán a 'fraisage' lépést, miután hozzáadtad a vizet a száraz keverékhez.

A francia trükk, amitől tökéletesen puha lesz a pitetésztád

Miután hozzáadtad a vizet és egy kis ecetet a pitetésztához, tedd ki azt egy sima felületre. Először csinálj egy halmot a tésztából, majd a tenyered alsó részével nyomd előre, miközben ügyelsz arra, hogy ne gyúrd azt. Ezután ismét halmozd magára a tésztát, és újra nyomd előre a tenyereddel. Szükség esetén pótold a nedvességet.

A végén olyan tésztát kell kapnod, ami még mindig kicsit darabos pihentetés előtt, de vékony vajrétegek lesznek benne mindenütt, ami sütés után egy puha, roppanó tésztát fog eredményezni.

Itt tudod megnézni, hogy pontosan hogyan tudod elkészíteni a tökéletes pitealapot.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További édes finomságokról cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Süss dilis külsejű spárgatortát, ha nem szereted a megszokottat

Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!

Nosalty

További cikkek