5 alapanyag, ami ezerszer ízletesebb megpirítva

Vannak bizonyos, végtelenül egyszerű konyhai technikák, amelyekkel fantasztikus ízt adhatunk még a legszerényebb alapanyagnak is. E technikák egyike a pirítás, nézzük, mit érdemes (sőt, muszáj) pirongatni!

Minden alapanyagnak megvan a maga alapíze, amit néha érdemes hagyni kibontakozni önmagában, más esetekben viszont izgalmas és komplex utakra vihetjük magunkkal az aromát. Például pirítással. Ez általában annyit jelent, hogy serpenyőben vagy sütőben, moderált, közepes hő átadásával elmélyítjük, kibontjuk az ízeket, miközben a pirított alapanyag sötétebb színt kap. Körülírni bonyolultabb, mint csinálni, szóval a szavak szaporítása helyett inkább vágjunk is bele a gyakorlatba, nézzük, mikkel tesz csodákat egy alapos pirítás!

Nézd meg galériánkban a pirításra alkalmas alapanyagokat:

Receptek, amelyekben jól mutat egy kis pirított bármi:

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

További konyhai ötletek, ha valami újra vágysz:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...