Pindroch Csaba: ,,Szerintem nem fér bele a színházba a főzés" - EgySztárÉtel

A Valami Amerika mozifilm óta Pindroch Csaba neve összeforrt a komédiával. A színművész most legújabb szerepében, fakanállal a kezében, a Nosalty konyhájában alakított. (x)

A Valami Amerika és a Kontroll filmek sztárja, Pindroch Csaba, napjaink egyik legfoglalkoztatot­tabb színművésze. A háromgyermekes apuka filmekben, színdarabokban szerepel, miközben nem egyszer a fakanalat is megragadja.

Pindroch Csaba kérésünkre kedvenc gyerekkori ételét készítette el látványkonyhánkban. Nézzétek meg, ő hogyan főzi a menzáról jól ismert kelkáposzta-főzeléket. Esküszöm, hogy nagyon finom!

Pindroch Csaba kelkáposztafőzelék-receptjét itt találod!

Hadd jegyezzem meg, hogy én idáig szerintem soha meg se kóstoltam a kelkáposzta-főzeléket, ha elém került, de amit készítettél, az tényleg finom volt. Mi volt az első étel, amivel megbirkóztál otthon?

Mondtam én, hogy szeretni fogod! Az első, amit egyedül meg tudtam csinálni, az a tükörtojás és tojásrántottavolt.Tettem bele mindenféle finomságot, gombát, tejfölt... kísérleteztem.

Kelkáposzta-főzelék tükörtojással Pindroch Csabától

Amúgy kísérletező típus vagy?

Nem igazán. A teljesen hagyományos ízeket szeretem. Emlékszem, egyszer zsűriztem egy szürkemarha-fesztiválon, és ott mondta a séf, hogy az igazi fűszerezés az nem a konyhában történik, hanem a legelőn. Én a jó alapanyagokban, és a sóban meg a borsban hiszek.

Ha nem kísérletezel, akkor nagy bakik sem voltak a konyhában? Vagy azért volt pár félresikerült étel?

Szerintem akacsáta legnehezebb elkészíteni, komolyan kihívás, hogy jól süssem meg. De általában így vagyok a húsokkal, nem mindig tudom, hogyan legyen tökéletes, ebben kezdő vagyok, és lehet, hogy az is maradok, de azért vannak sikereim.

És nem csak a konyhában, hanem a színpadon is. Mit gondolsz a gasztroszínházakról, ahol a főzés és a színészet egyszerre van jelen? Főztél már színpadon?

Nemcsak hogy láttam, hanem szerepeltem is benne. Éppen fut nálunk a Ketten egyedül című színdarab, aminek az eredeti címe Krumplirózsa. A filmváltozatban Michelle Pfeiffer és Al Pacino játszik. 2002-ben Frankie és Johnny címen mutatta be a Kamaraszínház, és akkor én voltam Johnny, a férfi főhős. Ebben az előadásban a nyílt színen kellett elkészítenem egy ragut. Ez egy kis stúdiószínpad volt, nagyon közel ült a közönség, a hagymaszag pedig mindent belengett. De jó hangulat volt, mert mindig elfogyott, amit főztem - hátul, a takarásban megette a személyzet. Amúgy azt gondolom, hogy nem működik igazán, ha a színpadon főznek, szerintem nem fér bele a színpadon a főzés.

Tehát amikor otthon vagy, akkor főzöl, amikor meg a színházban, akkor játszol...Mikben látni téged mostanában?

Még hozzátenném, hogy amikor otthon vagyok, akkor legszívesebben alszom (nevet). Meg például szeretek mosogatni. De a természetes lelőhelyem az a Thália Színház, aholmájus 12-én és 17-én játszom aSegítség, megnősültem című önálló estemet, ahol férfiszemszögből mutatom meg a házasságot. Illetve húsvétkor játsszuk a Bolha a fülbe című darabot, ami Feydeau leghíresebb bohózata. Rendkívül szórakoztató mind a két előadás, ajánlom mindenkinek, főleg azoknak, akik a szeretik a kelkáposzta-főzeléket! (nevet)

Ők már mind főztek nálunk, nézd meg miket!

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...