Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lakatos Márk: ,,Én nem divatból főzök, én ezt hozom otthonról" - itt az új EgySztárÉtel

Az EgySztárÉtel új részében Lakatos Márk stylist isteni kacsát készített nekünk Unicummal felturbózva, és elmesélte, hogy egyáltalán nem azért főz, mert az most menő. (x)

EgySztárÉtel sorozatunkban különleges szakácsok sütik-főzik meg nektek azokat a fogásokat, amelyek közel állnak a szívükhöz. Legutóbb Zahorán Bertold nemzetközi modell készített egy isteni tengergyümölcsei tésztát, sorozatunk következő részében pedig Lakatos Márk stylist ragadott fakanalat. Bár elmondása szerint nagymamája tudott legjobban kacsát sütni, ennek ellenére most ő is kacsás receptet hozott Nektek: méghozzá egy unicumos kacsareceptet – próbáljátok ki!

Omlós kacsacomb ropogós burgonyával és Unicum Lakkal receptet Lakatos Márktól itt találod.

Mi volt a legelső dolog, amit elkészítettél a konyhában?

Fasírt. Nagyapámékkal tanultam meg fasírtot sütni kiskoromban, Agárdon.

Máskor is főztetek együtt? A családodban központi szerepe volt a főzésnek?

Olyannyira központi dolog volt, hogy nekem minden nagyszülőm vendéglátós volt. A legkülönfélébb régiókból jöttek, volt köztük felvidéki és erdélyi is. Én nagyon széles merítésből tanultam meg, hogy melyik étel miért és hogyan jó, mindenkinek megvolt a maga receptje mindenre. Saját húslevesrecept, halászlé, töltött káposzta – és a családi eseményeken azzal versenyeztek, hogy kié a jobb.

Ezek szerint te nem divatból vetted fel a gasztro vonalat, és nem azért főzöl, mert menő.

Én nem divatból főzök, én ezt hozom otthonról. Nagyon régóta jellemző rám a gasztros vonal, csak az jött később, hogy biznisz is lett belőle.

Akkor most csak bizniszből foglalkozol vele, vagy örömfőzni is szoktál?

Imádok vendégséget tartani és megetetni az embereket, szerintem ez egy igazi kreatív feladat. Legtöbbször nem is recept alapján főzök, hanem felfedezek valamit mondjuk mikor utazom, majd ezt építem bele egy-egy ételbe.

Volt olyan kreatív recept, ami balul sült el?

Volt egy rosszul sikerült receptünk, de azt nem én toltam el. Az apám második felesége kapott egy gyümölcscentrifugát, amihez voltak receptek is. Az egyik recept azt írta, hogy mindenféle zöldségmaradékból remek vadasmártást lehet csinálni. Ő azt gondolta, erre a célra a citrom és a narancs maradéka is megfelelő, és főzött belőle egy elég érdekes vadast... Apám el is vált tőle rövidesen. :)

Mivel bátorítod azokat, akik nem mernek főzni?

Ugyanazzal, amivel azokat bátorítom, akik nem mernek kreatívak lenni a külsejükkel kapcsolatban, mert félnek, hogy hibáznak. Szerintem nem lehet nagyot tévedni, és kísérletezni kell a főzésben is.

Ezeket láttad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!