Dukai Regina: "A legnagyobb sikerélményem nemrég ért" - EgySztárÉtel

Minden nap látjuk őket a tv-ben, az újságban, de ritkábban látjuk őket a konyhában. Most megmutatjuk nektek, hogyan mutatnak sztárjaink fakanállal a kezükben! 

Titkos családi receptek, netes kalandozások, gyermekkori ízek mind-mind terítékre kerülnek új sorozatunkban, az EgySztárÉtelben. Ebben a sorozatban szuperkülönleges szakácsok fogják nektek elkészíteni azokat a fogásokat, amik közel állnak a szívükhöz. Első bátor vállalkozónk Dukai Regina énekesnő, műsorvezető, modell volt. Abszolút otthonosan mozgott a konyhánkban, és isteni pestos csirkét dobott össze nekünk.

Dukai Regina pestos csirkéjének receptjét itt találod.

Cseppet sem voltál zavarban a konyhánkban. Rendszeresen főzöl? Szeretsz főzni?

Nagyon szeretek sütni-főzni. Nálunk ez a családban teljesen megszokott dolog. Férfiak és nők egyaránt remekelnek a konyhában, így nem is volt kérdés, hogy én is beállok anyukám, apukám és a tesóm mellé, ellesem a trükköket, és megtanulok sok-sok finomságot készíteni.

Pestos csirke Dukai Reginától

Mi voltaz első dolog, amivel sikerélményed volt a konyhában?

Francia hagymaleves volt az első, amit csináltam, a mai napig érzem az ízét a számban! De a legnagyobb sikerélményem nemrég ért. Azt tudni kell, hogy a családi húslevesünk a világ legjobb húslevese! Nincs olyan napszak, amikor ne enném meg. Sosem mertem megpróbálkozni az elkészítésével, mert nem hittem, hogy valaha olyan finomat tudok készíteni, mint apu és anyu. Körülbelül egy hónappal ezelőtt, mikor anyukám épp dolgozott, apu megkért, hogy készítsem el neki. Több szempontból is nagyon fontos volt számomra, hogy tökéletes legyen, és örömet okozzak az amúgy nagyon kritikus és nyersen őszinte apukámnak. Életem egyik legnagyobb konyhai sikerének tudom be azt a pillanatot, amikor megkóstolta, és elismerően bólintott. Napokig emlegette, hogy milyen finom volt.

Van valami vicces konyhai sztorid, vagy olyan étel, amit valahogy sosem sikerül elkészíteni?

Hááát! Vicces sztorim nincs, viszont annyit elárulhatok, hogy sok-sok kelt tészta (vagyis keletlen tészta) landolt már a kukámban...de sosem adom fel! Ha egyszer el akarok készíteni valamit, akkor addig csinálom, míg el nem érem a kitűzött célt!

Sokat teszel azért, hogy ilyen alakod legyen, de az tuti, hogy néha kell egy kicsit csalni. Melyik étel a bűnös kedvenc?

Fokhagymás sült oldalas! :)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek