Az olaszosra töltött focaccia lesz a szendvicsvágyaid netovábbja

A szendvics akkor jó, ha rendesen meg van pakolva, az alábbi focaccia pedig élen jár ebben. Akár egy laktatató nyári ebéd is válhat belőle, biztosan nem maradunk utána éhesek.

A szendvicsnek több fontos alapeleme van, ezek mind kellenek ahhoz, hogy finom legyen. A most következő delikvens az összes létező követelményt teljesíti: isteni, kívül ropogós, belül légies házi focacciába kerül lágy mozzarella, vékonyra szelt mortadella, egy halom zöldség, valamint gazdag krémsajt. A kész szendvics felér egy rendes étkezéssel, és nyáron kifejezetten jó választás, ha valami gyorsat, de laktatót szeretnénk. Jöjjön a recept!

A focaccia szendvics receptjéért kattints IDE!

Focacciából jó a szendvics

Mivel a focaccia egy fokkal laposabb kenyérféle, kiváló alapot ad egy gazdag szendvicshez. Miután félbevágtuk, bátran megpakolhatjuk vármivel, fér bele rendesen felvágott, sajt, zöldség. Persze érdemes valamilyen fóliával vagy sütőpapírral körbefogni a kész szendvicset, nehogy szétessen evés közben.

Először mindig ágyazzunk meg a szendvicsnek valamilyen krémmel: ez lehet sajtkrém, zöldségpástétom vagy valamilyen húsos szendvicskrém is.

Erre jöhet valamilyen friss, leveles zöldség: ha olaszosra szeretnénk, a rukkola kötelező, de jégsaláta vagy római saláta is jó alapot adhat. Többféle felvágott is kerülhet a szendvicsbe, persze ne pakoljuk túl, nehogy nagyon fullasztó legyen a hústól.

Teljesen vegetáriánusra is csinálhatjuk, ekkor több zöldséget (akár sütve, akár nyersen) és többféle sajtot használjunk.

A focaccia szendvics receptjéért kattints IDE!

Fontos dolog a rétegezés: az olyan lédús alapanyag, mint például a paradicsom, inkább középre kerüljön, hogy jobban egyben maradjon. A felvágottat és sajtot alulról is, felülről is zárja levels zöldség, és a felső kenyérre is kerüljön a krémből. Így lesz teljes a szendvics, amit azonnal, de elcsomagolva akár kicsit később is elfogyaszthatunk.

Készítsünk focaccia szendvicset!

Hozzávalók: 400 g kenyér (focaccia), 125 g krémsajt, 80 g rukkola (1 zacskó), 180 g mortadella, 120 g mozzarella (1 csomag), 1 nagy db paradicsom

A focacciát hosszában kettévágjuk. Megkenjük a sajtkrémmel az alját. Rétegezzünk rá egy adag rukkolát, felvágottat, sajtot és paradicsomot. Rukkolával zárjuk az egészet. Végül kenjük meg a kenyér tetejét is sajtkrémmel és zárjuk le vele a szendvicset.

Nyomkodjuk le jó alaposan, de akár súlyt is tehetünk rá 10-15 percre. Vágjuk 2 vagy 4 egyenlő részre és már fogyaszthatjuk is. Akár kicsit össze is süthetjük kontakt grillben.

A focaccia szendvics teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók, videó és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több házi különlegesség:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.