Így pakold meg a piknikkosaradat, hogy biztosan ne maradjatok éhesek

A jó idővel a piknikszezon is megérkezik, egy piknikkosarat azonban meglepően nehéz lehet összepakolni, ha az ember nem ért hozzá. Az alábbi tippek segítenek abban, hogy mindenre felkészülj, amire fel kell.

Tervezd a menüt a helyszín és az időjárás szerint!

Jó ötletnek tűnhet egy könnyű salátát pakolni a strandra, de a helyszín alapján egészen biztos, hogy nem ez a legideálisabb étel – a strandon meleg van, kevés az árnyék, és az ilyenek nagyon hamar megromlanak. Figyelj arra, hogy az időjárásnak megfelelően válassz ételeket, és figyelj arra is, hová mentek pontosan, és mennyi időt lesztek ott!

Válaszd meg, miben tárolod az ételeket!

Nyilván nagyon jól néznek ki a hagyományos piknikkosarak, és a képeken jól is mutatnak, de praktikusság szempontjából nem a legszerencsésebbek. Ha tényleg finomakat akarsz enni, addig maradni, amíg jólesik, és igazán jót piknikezni, akkor hűtőtáska nélkül el se indulj! Ha ragaszkodsz az esztétikus megoldásokhoz, akkor a nem romlandó ételeket tárold a piknikkosárban, a romlandóknak pedig vigyél külön konténert!

Így pakold meg a piknikkosaradat, hogy biztosan ne maradjatok éhesek

Figyelj a hőmérsékletre!

Nincs rosszabb, mint egy langyos fröccs – ha vannak olyan ételek vagy italok, amelyek hidegen finomak, akkor azokat hűtsd be jóval a piknik előtt, így a helyszínen már csak szinten tartásra kell figyelned jégakkukkal vagy jégkockákkal. Az is jó trükk lehet, hogy lefagyasztod azokat a dolgokat, amiket le lehet (ásványvizet, egyes szendvicseket, joghurtot), így ha egy darabig nem fogyasztod el, kiolvadás után jéghidegen vár rád.

Figyelj oda a környezetre!

Lehet, hogy a műanyagtányérok a súlyuk miatt a legjobb megoldásnak tűnnek piknikezéshez, de a természetnek nem tesznek túl jót, ráadásul július 1-jével az Európai Unióban tilos is a forgalmazásuk.

Inkább válassz lebomló papírtányérokat, vagy olyan többször használatos, könnyű étkészletet, amit el tudsz vinni a piknik helyszínére úgy, hogy nem szakadsz meg közben.

Figyelj oda az apróságokra!

Nagyon kellemetlen tud lenni, ha az ember rákészül egy jó pohár borra, a bornyitó meg otthon marad. Ne csak a legszükségesebbeket pakold, gondolj az evőeszközökre, szalvétákra, és a bornyitóhoz hasonló kiegészítőkre is, hogy teljes legyen az élmény!


Még több piknik:

Forrásunk volt.

Címlapról ajánljuk