Perzsa újévi étkek

Itt a csillagászati tavasz és egyben a perzsa újév, ezért hoztunk nektek pár keleti fogást. Ha idáig nem kóstoltátok, most próbáljátok ki őket!

A perzsa újév vagyis a noruz a hagyományos újévi ünnep Iránban, Indiában, Törökországban, Azerbajdzsánban, Afganisztánban, Albániában, Zanzibáron, a kurdoknál és több Közép-Ázsiai országban. A tavasz első napja az iráni naptárban az év első napja egyben. Más hagyományok szerint a tavaszi napéjegyenlőség napján ünnepelik – mely március 20 - 22. között évenként változó lehet. Ezen a napon összegyűlik az egész rokonság, a barátok, és természetesen falatoznak. Ebből az alkalomból gyűjtöttük össze egy tavaszi receptcsokrot, amit most átnyújtunk nektek szeretettel!

  1. 1.

    Perzsa újévi lazac

  2. 2.

    Perzsa szerelemtorta

  3. 3.

    Perzsa rózsapuding

  4. 4.

    Perzsa mandarinos csirkepörkölt

  5. 5.

    Perzsa fűfőzelék sült sonkával és tükörtojással

  6. 6.

    Perzsa rizses csirke

  7. 7.

    Kuku Sib Zamini

  8. 8.

    Murgh cholay - csirkés-csicseriborsós curry

  9. 9.

    Chicken Karahi

Olvastad már?

A végzetes perzsa szerelemtorta

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk