A legducibb spárgák parmezánbundában sülnek, és extra majonézes tunkolást érdemelnek

A fehér spárgák azért csodásak, mert van bennük valami tavaszias elegancia jóval népszerűbb és többet használt zöld testvéreikhez képest. Ezúttal ropogós, aranybarna bundát kaptak...parmezánból! Ja, és a krémesen friss mártogatósról is ejtsünk pár szót...

A spárga nemcsak párolva és grillezve, hanem bundázva is isteni! A tempurálás mellett érdemes kipróbálnod a parmezánbundában sült verzióját is (amit én most duci fehér spárgából készítettem el), hiszen a sült sajtropogós kéreg új szintre emeli a tavasz királyaként emlegetett zöldséget. Ha kerülnéd az olajban sütést, próbáld ki sütőben sütve, de a frissítően krémes majonézes mártogatósról semmiképp ne feledkezz meg!

Parmezánbundában sült spárga frissítő majonézes mártogatóssal, recept itt! (Fotók és recept: Hering András)

Hozzávalók a parmezánbundás spárgához:

500 g fehér spárga (de zöld spárgából is elkészíthető), 70 g parmezán sajt (nagyjából 7 evőkanál reszelt parmezán), 10 dkg finomliszt (vagy rizsliszt finomra szitálva), 2 db tojás (felverve), só, napraforgóolaj

Elkészítés:

A spárgát megmossuk, a fás részeit eltávolítjuk, levágjuk, hogy csak a friss és ropogós szárrésszel dolgozhassunk. Ha nagyon kemények a szárak, egy zöldséghámozó segítségével megtisztítjuk, majd újra megmossuk őket.

Forraljunk enyhén sós vizet, majd a spárgát először blansírozzuk: tegyük a forrásban lévő vízbe, és főzzük 5 percig. Nem kell puhára főznünk, maradjon roppanós. Ezután tegyük át őket jeges vízbe pár percre, és hagyjuk lehűlni őket. Szűrjük le, majd alaposan csepegtessük le őket, át is tehetjük egy tiszta és száraz konyharuhára száradni őket.

Ezután tegyük külön tálakra a lisztet, a tojást és a finomra reszelt parmezánt, majd forgassuk meg mindegyikben a spárgát. Elsőként a lisztben, aztán a tojásban, majd a parmezánban. A végén egy kicsit rázzuk le, hogy a felesleges parmezán ne vesszen kárba.

Melegítsünk bő, forró olajat, majd a bundázott spárgát körülbelül 5-6 perc alatt süssük aranybarnára, szárítsuk meg papírtörlőn, ha szükséges, fűszerezzük kevés sóval és frissen őrölt fekete borssal.

Parmezánbundában sült spárga frissítő majonézes mártogatóssal, recept itt! (Fotók és recept: Hering András)

Hozzávalók a frissítő majonézes mártogatóshoz:

180 g majonéz (nagyjából 5 evőkanálnyi), 1 db lime, 3 gerezd fokhagyma (reszelve vagy mozsárban finomra törve), só, fekete bors, menta vagy esetleg snidling

Elkészítés:

A mártogatóshoz tegyük a majonézt egy keverőtálba, reszeljük hozzá a lime héját, facsarjuk hozzá a levét, reszeljük hozzá a fokhagymát. Opcionálisan adhatunk hozzá finomra vágott mentalevelet vagy snidlinget is. Fűszerezzük sóval és frissen őrölt fekete borssal. Ha tehetjük, tálalás előtt hagyjuk a hűtőben egy kis időre, így még finomabb lesz. Mártogassuk bele a parmezánbundás spárgát.

A 'Parmezánbundában sült spárga frissítő majonézes mártogatóssal ' teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Fotók és recept: Hering András

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is meg kell kóstolnod!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Hiába nem néz ki jól egy sütemény, az íze a...

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Májusban Szakál Benjámint ismerhetitek meg egy kicsit közelebbről, akinek kreatív receptjeivel már találkozhattatok az oldalon. Szia, Benjámin!

Nosalty

További cikkek