Az ok, ami miatt nem kéne parmezánt szórnod a tésztádra

A parmezánnál van egy sokkal jobb alternatíva!

Sokan egyszerűen egy kis parmezánsajtot szórnak a tésztájukra, mert azt gondolják, hogy ez a legnagyszerűbb sajt, amivel feldobhatják az ételüket. A parmezán kellemesen sós, diós íze és lágy állaga valójában a csirkeételekhez, a különféle zöldségekhez, húsgombócos töltelékekhez, levesekhez vagy mártásokhoz illik inkább, és sokkal jobban működik mellékszereplőként.

Az ok, ami miatt nem kéne parmezánt szórnod a tésztádra

Igazából a szakértők azt állítják, van egy sokkal jobb sajt a tésztaételekhez, méghozzá a Pecorino Romano. Ennek a sajtnak nagyon jellegzetes íze van, így sokkal nagyobb mélységet ad az egyszerűbb ételeknek is, például a könnyebb tésztáknak vagy a gratinoknak.

Egyébként ezt a sajtot könnyedén be lehet szerezni Magyarországon is, hiszen minden nagyobb áruházban megtalálható.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


További okos tippekkel gazadgodhat a tárházad:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...