Hamarosan új környezetben találkozhatunk Palágyi Eszterrel. A neves séf a Costes Group után a 2020-ban a Matild-palotában megnyíló Luxury Collection Hotelben folytatja.
Palágyi Eszter nevét első sorban a Costesből ismerettük meg, ahol négy évig tevékenykedett konyhafőnökként. Bár az elmúlt fél évben a Michelin-csillagos séfnek kényszerpihenőre volt szüksége egy komoly betegség miatt, 2020-ban ismét a konyhapult mögé - írja a Magyar konyha.
Eszter a Costes után 2020-tól a Matild-palotában folytatja munkáját a hamarosan megnyílóLuxury Collection Hotel séfje lesz, előtte azonban még a Bocuse d’Or verseny hazai válogatóján indul el versenyzőként, immáron a Matild-palota támogatásával. A válogató során hat séf juthat majd tovább a februári magyar döntőbe, ahol eldől, ki képviseli hazánkat az európai selejtezőn, a Bocuse d’Or Tallin 2020-on.
A séf két étellel készül, aminek elkészítéséhez három és fél óra áll majd rendelkezésére. Eszter szerint a nehezítést igazán az fogja okozni, hogy a Bocuse d'Or válogatóján rengeteg szabályt kell betartani egy időben, a magát lázadó típusnak tartó Eszter azonban úgy véli, a válogató során bele fog rázódni az új helyzetbe.
"A másik nehezítés, hogy főleg magammal szoktam versenyezni, most pedig egy nehéz időszakon vagyok túl, úgyhogy jelenleg ismerkedem ezzel a helyzettel. Munkahelyváltás, fél év kényszerpihenő, két műtét, de lekopogom, túléltem, csináljunk úgy, mintha ez nem is lett volna, mert most rengeteg dolog vár rám.”
2020. júniusától viszont teljesen új helyen és környezetben, a Matild-palota luxusszállodájában találkozhatunk majd, ahol egy 130 szobás, 700 fő befogadására képes közegben mutatja majd meg külföldi és hazai vendégeknek a magyar konyha sava-borsát.
A Matild-palota olyan műemlék-épület, amelynek felújítása során is fontos, hogy megőrizze a hangulatát, felelevenítse a régi Belvárosi Kávéház és Lido Mulató atmoszféráját. A hely konyhájában a gondosan elkészített magyar ételek lesznek a középpontban, amelyet három szóban jellemeznek az alkotók: A Matild-stílus: szofisztikált, modern, magyar.
"Biztosan lesz mangalica, tokhal és kaviárja, de a reggelinél, ami természetesen inkább nemzetközi kínálat lesz, megjelennek majd magyar klasszikusok, mint a túrós táska, kakaós csiga, talán még a számomra nagyon kedves töltött zsemle is. Széles lesz a paletta, de olyan ételeket és atmoszférát szeretnénk, amiért szívesen visszatérnek a vendégek. Sokan elfelejtik, pedig a legfontosabb, hogy a vendég az első, az ő elégedettsége. Örülök, hogy itt nem csak 20-30 emberre főzünk majd, hiszen ez egy hatalmas létesítmény lesz, nagyon sok féle szegmenst kell maradéktalanul kielégítenünk, ami óriási kihívás.” - meséli Palágyi Eszter, aki a hotel teljes ételkínálatért felel majd.
Az új luxusszálloda tervei szerint a jövőben Európa legszebb skybarját is megnyitja majd, ahonnan 270 fokos kilátás nyílik majd egész Budapestre.
Ez az avokádós lazactatár a modern bisztrók kedvence: krémes, friss és mégis elegáns. A lágy avokádó tökéletesen kiegészíti a friss lazacot, a citrusos savasság pedig szépen ...
Friss, krémes és elegáns – a lazactatár igazi jolly joker, ha gyors, mégis ünnepi fogást keresel. Pirított bagettszeletekkel tálalva tökéletes előétel egy vacsorához, de egy pohár ...
A csirkecomb krumplival egy igazi komfortétel, amivel még bajlódni se kell sokat. Most röpke 30 perc alatt elkészült ez ételünk, hiszen egyszerre tudtuk sütni a Sencor forrólevegős ...
A karácsony előtti időszakban nem árt, ha kicsit visszafogjuk magunkat, ami a napi étkezés költségeit illeti: van és lesz is még elég kiadásunk! Főzzünk belsőségből, szezonális zöldségekből, vagy csökkentsük az adagokat. És nem kell három fogás egy napra!
A belsőségek világa nem mindenkinek jön be – és ez teljesen rendben van. De ha te azok közé tartozol, akik rajonganak értük, akkor ez a kvíz gyerekjáték lesz. Képfelismerős kvíz következik!
Nem minden friss élelmiszer jobb automatikusan, mint a fagyasztott változat. Különösen a szezonon kívüli zöldségek és gyümölcsök esetén a fagyasztott opció lehet egészségesebb, olcsóbb és praktikusabb választás.
A vasaló talpa az egyik olyan felület a lakásban, amit nem sűrűn takarítunk, és akkor finoman fogalmaztunk. Pedig nem ártana! Otthon Tippünk ma ebben segít.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...