Kiderült, hol folytatja tovább munkáját Palágyi Eszter - És nem ez az egyetlen újdonság

Hamarosan új környezetben találkozhatunk Palágyi Eszterrel. A neves séf a Costes Group után a 2020-ban a Matild-palotában megnyíló Luxury Collection Hotelben folytatja. 

Palágyi Eszter nevét első sorban a Costesből ismerettük meg, ahol négy évig tevékenykedett konyhafőnökként. Bár az elmúlt fél évben a Michelin-csillagos séfnek kényszerpihenőre volt szüksége egy komoly betegség miatt, 2020-ban ismét a konyhapult mögé - írja a Magyar konyha.

Eszter a Costes után 2020-tól a Matild-palotában folytatja munkáját a hamarosan megnyílóLuxury Collection Hotel séfje lesz, előtte azonban még a Bocuse d’Or verseny hazai válogatóján indul el versenyzőként, immáron a Matild-palota támogatásával. A válogató során hat séf juthat majd tovább a februári magyar döntőbe, ahol eldől, ki képviseli hazánkat az európai selejtezőn, a Bocuse d’Or Tallin 2020-on.

A séf két étellel készül, aminek elkészítéséhez három és fél óra áll majd rendelkezésére. Eszter szerint a nehezítést igazán az fogja okozni, hogy a Bocuse d'Or válogatóján rengeteg szabályt kell betartani egy időben, a magát lázadó típusnak tartó Eszter azonban úgy véli, a válogató során bele fog rázódni az új helyzetbe.
"A másik nehezítés, hogy főleg magammal szoktam versenyezni, most pedig egy nehéz időszakon vagyok túl, úgyhogy jelenleg ismerkedem ezzel a helyzettel. Munkahelyváltás, fél év kényszerpihenő, két műtét, de lekopogom, túléltem, csináljunk úgy, mintha ez nem is lett volna, mert most rengeteg dolog vár rám.”
2020. júniusától viszont teljesen új helyen és környezetben, a Matild-palota luxusszállodájában találkozhatunk majd, ahol egy 130 szobás, 700 fő befogadására képes közegben mutatja majd meg külföldi és hazai vendégeknek a magyar konyha sava-borsát.
A Matild-palota olyan műemlék-épület, amelynek felújítása során is fontos, hogy megőrizze a hangulatát, felelevenítse a régi Belvárosi Kávéház és Lido Mulató atmoszféráját. A hely konyhájában a gondosan elkészített magyar ételek lesznek a középpontban, amelyet három szóban jellemeznek az alkotók: A Matild-stílus: szofisztikált, modern, magyar.
"Biztosan lesz mangalica, tokhal és kaviárja, de a reggelinél, ami természetesen inkább nemzetközi kínálat lesz, megjelennek majd magyar klasszikusok, mint a túrós táska, kakaós csiga, talán még a számomra nagyon kedves töltött zsemle is. Széles lesz a paletta, de olyan ételeket és atmoszférát szeretnénk, amiért szívesen visszatérnek a vendégek. Sokan elfelejtik, pedig a legfontosabb, hogy a vendég az első, az ő elégedettsége. Örülök, hogy itt nem csak 20-30 emberre főzünk majd, hiszen ez egy hatalmas létesítmény lesz, nagyon sok féle szegmenst kell maradéktalanul kielégítenünk, ami óriási kihívás.” - meséli Palágyi Eszter, aki a hotel teljes ételkínálatért felel majd.
Az új luxusszálloda tervei szerint a jövőben Európa legszebb skybarját is megnyitja majd, ahonnan 270 fokos kilátás nyílik majd egész Budapestre.

Címlapról ajánljuk

További cikkek