Óriási béremelés a Lidl-nél, ennyit keresnek idén az alkalmazottak

Jól járnak idén a Lidl hipermarketlánc dolgozói, kiderültek a 2021-es fizetések.

A Lidl dolgozói idén legalább két számjegyű béremelésre számíthatnak, derül ki a Napi.hu cikkéból. Míg a legtöbb ismert boltlánc már korábban ismertette a fizetéssel kapcsolatos változtatásokat, addig a Lidl csak most hozta nyilvánosságra, mi mindenre számíthatnak a hipermarketlánc dolgozói 2021-ben.

Mint ahogy az a Napi.hu-nak eljuttatott hivatalos információkból kiderül, a Lidl Magyarország az elmúlt három év során mintegy 20 milliárd forintot fordított a bérfejlesztésre, idén ezt az összeget pedig még további 7,16 milliárd forinttal egészíti ki.

Ahogy Tőzsér Judit, a Lidl kommunikációs vezetője fogalmazott:

A Lidl Magyarország az elmúlt három év során közel 20 milliárd forintot fordított bérfejlesztésre. A vállalat országos összehasonlításban is egyedülálló ütemben és mértékben tovább növeli munkavállalóinak bérét, melynek értelmében a 2021-es gazdasági évben további 7,16 milliárd forintot tervez bértömeg növelésére fordítani. A bértömeg-növekedés minden fizikai dolgozó esetében a 2021-es gazdasági évben eléri az átlagos 10 százalékot, de egyes munkakörökben, így a raktárakban dolgozó fizikai munkavállalók, jelenleg 781 alkalmazott esetében a béremelés mértéke eléri a 14 százalékot.

A Lidl a többi ismert boltláncál nagyobb mértékben emeli a fizetéseket, míg a Tesco átlagosan 5,5 százalékkal emelte a dolgozók bérét, az Auchannál a nem vezető beosztásban lévő alkalmazottak 5,6 százalékos, az Aldi pedig 4 százalékos béremelésről biztosította munkavállalóit.

A különböző pozíciókban a bérek konkrét összege a boltlánc speciális bérezési struktúrája és az egy összegben történő kifizetések miatt változó lehet. Annyi bizonyos, hogy 2020-ban a bolti eladók bruttó bére 280 ezer forintról, a logisztikai központokban dolgozó munkavállalók bruttó bére 290 ezer forintról, a targoncások bére 316 ezer, a boltvezetők bére pedig 704 ezer forintról indult, ezekhez az összegekhez képest lehet viszonyítani az üzletlánc idei béremelésének hozzávetőleges mennyiségét.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek