Lehet, hogy te is rossz oldalát használod az alufóliának?

Szinte minden nap előkerülhet a konyhai munka során az alufólia, ilyen gyakori használat mellett pedig már biztosan sokan tanakodtunk azon, hogy vajon a fényes vagy a matt oldalára kéne tenni az ételt. A mai Otthon Tippből kiderül az igazság!

Mindegy, hogy szendvicsek csomagolására, sült húsok letakarására vagy zöldségek bebugyolálására használjuk, az alufólia igen hasznos konyhai társ lehet. Az ezüstös-zörgős anyag megvédi az ételeket az enyészettől, a nedvességtől, a túlzott hőtől és megégéstől – persze csak akkor, ha megfelelően használjuk. De lehet egyáltalán rosszul használni az alufóliát? Miért van két különböző oldala? És ezek közül melyik érintkezzen az élelmiszerrel? Csupa megválaszolatlan kérdés...ne hagyjuk őket a levegőben lógni!

Lehet, hogy te is rossz oldalát használod az alufóliának?

Melyik a fólia tapadásmentes oldala?

A legtöbb alufólia, ami a magyar boltokban kapható, általában nem külön tapadásmentes fajta. Ha mégis ilyet találunk, mindig fel lesz tüntetve a csomagoláson, illetve arról is kapunk majd információt, hogy melyik oldalt látták el a különleges bevonattal.

Így az összes többi „átlagos” fóliáról elmondható, hogy mindkét oldala ugyanolyan, tehát teljesen mindegy, melyikre helyezzük az ételt.

Mind a fényes, mind a matt oldal ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik: egyikre sem tapad jobban vagy kevésbé az étel, miközben sütjük. De akkor mégis miért létezik az eltérés? A válaszhoz vissza kell mennünk a fólia gyártósorai mellé.

Az alufólia két oldala

Amikor a fólia készül, gyakran megesik, hogy két réteget először együtt hengerelnek, csavarnak fel, majd a gyártási folyamat során később szétválasztják őket. Így azok a felületek, amelyek befelé néznek, matt fényűek maradnak, míg a külső rétegek fényesen csillognak.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tippet és trükköt leshetsz el innen:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...