A trükk, amitől a fokhagyma még finomabb ízt ad az ételeidnek

Ha te is odavagy a fokhagyma ízéért ételeidben, mutatjuk, hogyan fokozhatod még tovább az élményt.

Szinte nincs olyan magyar étel, melybe ne kerülne bele a fokhagyma., bár intenzív íze miatt inkább fűszerként használjuk. Tudtad, hogy jellegzetes ízét és illatát kéntartalmú összetevői adják:? ilyen közülük az allilcisztein-szulfoxid, más néven alliin, ami a legnagyobb mennyiségben van benne jelen.

A trükk, amivel még finomabb ízt ad a fokhagyma az ételeidnek

Valószínűleg kevesen tudják, hogy az alliin akkor tud igazán intenzív lenni a fokhagymában, ha felaprítjuk vagy összetörjük a gerezdeket. A legjobb pedig akkor lenne, ha egy kis pihenési időt is hagynánk a fokhagymának, hiszen annál több keletkezik és marad épen a főzés során ebből a vegyületből.

Elő az olajjal!

Szerencsére van egy módszer, mellyel elkerülheted ezt a várakozást, ráadásul csak egy kis olajra lesz hozzá szükséged a fokhagymán kívül.

Egy kisebb befőttesüvegbe tegyél bele 8-10 gerezd zúzott fokhagymát, hagyd állni 10 percet, és öntsd fel 1 dl olajjal.

Kicsit rázogasd össze, és tedd be a hűtőszekrénybe. Használd húsoknál, kend a lángosra, vagy ízesítsd a zöldségeket vele!

Forrásunk volt.


További okos tippekkel gazdagodhatsz itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek