Tuti tipp, hogy folt és maradvány nélkül megszabadulj a címkétől

Te is felhasználnád még a befőttesüveget vagy műanyag dobozt, de az árcímke ragadós foltot hagy maga után, vagy otromba darabokban marad rajta az új portékán? Mutatunk egy egyszerű, de annál hatékonyabb módszert Napi Tippünkben, amivel eltávolíthatod a bolti címkét.

Biztosan ismerős neked is, hogy amikor veszel egy új tárgyat, hiába a sok erőfeszítés, nem tudsz hibátlanul megszabadulni a ráragasztott matricáktól. Vagy egy ragacsos folt vagy a címke maradványa ott fog ékeskedni kapargatás után is. Ezzel a mutatvánnyal viszont seperc alatt megszabadulhatsz a címkétől!

Tuti tipp, hogy folt és maradvány nélkül megszabadulj a címkétől

Néhány könnyen elkészíthető uzsonnaötlet:

Ez a módszer az üvegen működik a leghatékonyabban, de más anyagú tárgyakon is megér egy próbát. Először töltsünk meg egy edényt ¾-ig vízzel, majd tegyük a tűzhelyre, és kezdjük el melegíteni. Azt azért ne várjuk meg, hogy forráspont fölé emelkedjen a hőmérséklete, akkor inkább húzzuk le a tűzről. Közben tegyük bele az üveget, legyen az pohár vagy bármi más, és tegyünk egy kis szódabikarbonát vagy mosogatószert a vízbe. A címke rövid időn belül magától leválik, de ha türelmetlen típus vagy, akkor te magad is rásegíthetsz egy szivaccsal a címke leválására. Ezután már csak mosd le szappannal és meleg vízzel az üvegfelületet, és kész is vagy.

Extra tipp: egy befőttesüveg például nagyon jól funkcionál vázaként, de lehet használni ceruzatartónak is.

Forrásunk volt.


Még több konyhai praktika:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...