Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Odavan az internet ezekért a Gyűrűk ura hangulatot árasztó pici házakért – de vajon ki lakik benne?

Ki ne szeretné tündérmesébe illő otthonban tölteni a nyugdíjas éveit az erdő közepén? Két japán nő itt éli a mindennapjait, és más idős embereken segít.

Egészen elképesztő az a hobbitfalvára emlékeztető épületegyüttes, amit egy japán építész álmodott meg Shizuoka városának tetején. Noha az építkezés már lezajlott, mégis egyre többen osztják meg a közösségi médiában, mint vágyott otthonukat.

Mi is eléggé csábítónak találjuk, hogy a Gyűrűk urába illő tájakon, tündérszerű környezetben, egy ennyire elképesztő megvalósítású otthonban hajtsuk álomra a fejünket. Az öt kicsi házból felépülő kunyhószerkezetnek azonban már vannak lakói, így sajnos csak a szemünket legeltethetjük a minimalista stílusú lakóépületeken. 

A Jikka névre keresztelt házakat Issei Suma neves építész tervezte, aki így nyilatkozott a házakról: „díszítetlen, puritán és egyben egy kis kápolnára hasonlító szent hely.”

A lakók

Az együtt egy komplex házat kiadó struktúra első szerencsés lakója két hatvanas éveiben járó nő, az egyikük szociális munkás, míg a másikuk szakácsként tevékenykedik. Azzal a reménnyel vették birtokba a különleges otthont és annak vezetését, hogy kiszolgálják a helyi közösséget.

Nem csak isteni, házi finomságokat készítenek hozzájuk hasonlóan idős embereknek, de még ebédet is felszolgálnak fel déltől egészen 4 óráig. A Jikkában vendégszobákat is fenntartanak, ahol elszállásolják és gondozzák azokat a rászorulókat, akik ápolást igényelnek. Az idős vendégek mellett egyébként a fogyatékkal élőknek és speciális igényű embertársaiknak is védelmet biztosítanak. 

Ráadás: a komplexumban található egy fürdő is, amit kerekesszékes vendégek is használni tudnak! 

Ezeket olvastad már?


Címlapkép: boredpanda

via és via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!