Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Te laknál egy olyan lakóparkban, ahol minden ház úgy néz ki, mint egy Disney-kastély?

Egy építtető olyan 200 millió dolláros lakóparkot húzott fel, ahol minden ház a Disney-kastélyokra hajaz. A szürreális projekt egyelőre becsődölt.

A Törökország északi részén fekvő, festői szépségű Boluban olyan lakópark épült, amilyet még biztosan nem láttál. A több, mint 500 épület alkotta park úgy néz ki, mintha egy tükörszobába léptünk volna, ráadásul egy Disney-rajzfilmben.

Disney World a valóságban

Egy fura ötlettől vezérelve több száz kastélyszerű házat építettek egymás mellé, ami igen bizarr látványt eredményezett. A lakópark építése 2014-ben kezdődött, de az építtető nemcsak a látványtervet, hanem a büdzséjét sem gondolta át kellőképpen, így a munkálatok félbe maradtak, és 27 millió dolláros adóssággal, valamint bírósági csődeljárással függesztették fel a projektet.

A projekt eredetileg 732 kastély stílusú villát, úszómedencét, törökfürdőt, egészség- és szépségközpontot, bevásárlóközpontot, valamint egy mecsetet foglalt magában. A vásárlók, a leendő lakástulajdonosok nagy része Katarból, Bahreinből, Kuvaitból, az Egyesült Arab Emírségekből és Szaúd-Arábiából érkeztek. Annak ellenére, hogy az eddig elkészült 587 villából mintegy 350 lakást meg is vásároltak már, az összeg nem tette lehetővé a munkálatok folytatását.

A 200 millió dolláros projekt folytatásához az építtetőnek – saját becslése szerint – 100 villát kellene eladnia, ugyanis a befolyt összegből rendezni tudná a tartozásait. A csődeljárás ellenére abban bízik, hogy  néhány hónapon belül sikerül visszafizetni az adósságot, és idén, 2019-ben folytatódhatnak az építkezések.

Ezeket olvastad már?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!