Főzz, fotózz, és nyerj Barilla ajándékokat!
Készítsd el kedvenc olasz tésztareceptedet, és nevezd be a Barilla receptversenyébe! A kiválasztott étel készüljön a következő tésztafélék valamelyikének felhasználásával: spagetti tészta, penne, fusilli, farfalle, makaróni, hosszú metélt, szarvacska, cérnametélt, lasagne tészta, rigatoni tészta, kagylótészta vagy tagliatelle. Minél olaszosabb a recept, annál jobb! Ezek után már csak egy fotót kell készítened az elkészült olasz tészta-különlegességről, majd jöhet a receptfeltöltés és a nevezés.
A receptversenyen az a feltöltött és benevezett recept nyer, amely a legtöbb szavazatot kapja a játék időtartama alatt.
Először is tudjunk meg többet az olasz tésztákról és a Barilláról!
Éljünk és étkezzünk egészségesen, olasz módra!
Az olasz mentalitás szerves része az evés- és a minőségi ételek szeretete, a pozitív életfelfogás. A tészta az itáliai konyhaművészet egyik alappillére, emellett pedig a világ egyik legkedveltebb étele. A mediterrán gasztronómiát egyre gyakrabban kapcsolják össze a hosszú és egészséges, krónikus megbetegedésektől mentes élettel. A Barilla fő célkitűzései közé tartozik, hogy megossza az olasz nép ételekről szerzett tudását - úgy is, mint élvezeti cikkekről, de úgy is, mint egy egészségesebb élet hozzávalóiról. Ezért a Barilla nap mint nap profi táplálkozás-szakértőkkel együttműködve járul hozzá az egészséges étkezéshez.
A Barilla örömmel hozza el Magyarország és a világ többi nemzete számára az olasz tészták krémjét, a Barilla tésztákat.
Miért is egészséges az olasz tészta?
A tészta kitűnő, lassan felszívódó szénhidrátforrás szinte 0% zsírtartalommal (100 g tésztában 72,7 g szénhidrát, 11,5 g fehérje, 1,5 g zsír és összesen 350 kalória található.)
A szénhidrátok elégítik ki az agy, az izmok és a vörösvérsejtek energiaszükségletének nagy részét. A tésztafélék további egészséges alkotóelemei mind-mind elengedhetetlen résztvevői az egészséges étrendnek.
Miért számítanak csúcsminőségűnek a Barilla tésztái?
A Bariilla tésztái 100%-ig durum-búzadarából készülnek, ami kitűnő fehérje- és gluténforrás, így az egyik legjobb választás főtt tésztaételekhez.
Barilla: a több mint 130 éve tartó tésztaszerelem
A cég különleges története egészen 1877-ig nyúlik vissza, amikor is Pietro Barilla megnyitotta első tésztaboltját.
Sokéves lelkes kutatómunkát és technológiai fejlesztést követően a Barilla a mai napig megőrizte a családi vállalkozás hangulatát, és tartja magát fő célkitűzéséhez: hogy fogyasztóik csakis a legjobb minőséget kapják.
A kimagasló termékminőség alapját képezik az alapanyag, azaz a durumliszt különleges tulajdonságai, és a cég azon képessége, hogy az olasz konyha tradícióit modern és innovatív élelmiszer-ipari technológiákkal ötvözze. Csak ezen elvek mentén válhatott a Barilla 130 éves pályafutása alatt a tökéletes minőség szinonimájává és a világ legkedveltebb tésztamárkájává.
Milyen is a magas minőségű tészta az olasz gasztronómia és a fogyasztók számára?
- mindig “al dente”
- nem fő túl
- nem törik főzés közben
- mindig aranysárga
- nem ragad
- jól tapad rá a szósz
- mindig megbízható minőségű (függetlenül a gyártás- vagy a felhasználás idejétől)
További információért a Barilláról kattints ide!
Most már kezdődhet a főzés! De mik lesznek az ajándékok?
- Az 1. helyezett nyereménye:
- 2 db koncertjegy a Magyar Állami Operaház Tosca című előadására
- 2 főre szóló vacsora utalvány a Pomo D’Oro olasz étterembe*
- 1 db egyedileg összeállított Barilla tésztacsomag**
- A 2. helyezett nyereménye:
- 2 főre szóló vacsora utalvány a Pomo D’Oro olasz étterembe*
- 1 db egyedileg összeállított Barilla olasz tésztacsomag**
- A 3. helyezett nyereménye:
- 2 főre szóló vacsora utalvány a Pomo D’Oro olasz étterembe*
- 1 db egyedileg összeállított Barilla olasz tésztacsomag**
- A szavazók között 47 db egyedileg összeállított Barilla olasz tésztacsomagot** sorsolunk ki
- *Amennyiben vidéki receptfeltöltő szakácsunk nyeri az utalványt, akkor egy helyi étterembe hívjuk meg 2 fős vacsorára 100€ értékben.
- **Az egyedileg összeállított Barilla olasz tésztacsomag tartalma: 1 db Barilla Spagetti No5 olasz tészta + 1 db Barilla olasz Bazsalikomos paradicsomszósz; 1 db Barilla Tagliatelle olasz tészta + 1 db Barilla olasz Bolognai paradicsomszósz.
Egy kis segítség a nevezéshez
Hogyan tudok receptet feltölteni?
Első lépésben regisztrálni kell az oldalon,itt. Majd el kell készíteni a saját szakács profilod a"Saját oldalamon"belül, amit az oldal jobb felső sarkában találsz. Ezt követően szintén a "Saját oldalamon" belül a"Beküldés" menüpontbanfel kell tölteni a benevezendő olasz tésztakülönlegességről készült képet, és megadni a receptet. Ha nem találsz pontosan olyan tésztát a receptfeltöltés során az alapanyagok között, amit keresel, írd be, hogy „tészta”, és a megjegyzés rovatba a tészta fajtáját.
Hogyan tudok nevezni a receptversenybe?
Töltsd fel olaszos tésztarecepted a fent említett tészta-különlegességek felhasználásával és saját fotóval a NoSalty.hu oldalon a „Beküldés” menüpontban, majd kattints a receptnél a „Benevezek” gombra. Miután a receptedet szerkesztőink megnézték és jóváhagyták, már kezdődhet is averseny, ahol értékes nyeremények várnak Rád!
Hogyan tudok szavazni a receptekre?
A NoSalty.hu rendszerén belül areceptversenyteljes időtartama alatt a Barilla receptverseny fülre kattintva, majd a recept kiválasztása után a „Szavazok” gombra kattintva lehet szavazni. A receptekre szavazni kizárólag a NoSalty.hu-n regisztrált felhasználók tudnak. Szavazni naponta egyszer lehet a beküldött recept oldalán található "Szavazok!" gombbal.
A szavazatok állását itt követheted