Nyerj a Barilla receptversenyén!

Fedezd fel a Barilla eredeti olasz életstílusát – és a világ legfinomabb tésztáját. Indulj a Barilla receptversenyén az értékes ajándékokért!

Főzz, fotózz, és nyerj Barilla ajándékokat!

Készítsd el kedvenc olasz tésztareceptedet, és nevezd be a Barilla receptversenyébe! A kiválasztott étel készüljön a következő tésztafélék valamelyikének felhasználásával: spagetti tészta, penne, fusilli, farfalle, makaróni, hosszú metélt, szarvacska, cérnametélt, lasagne tészta, rigatoni tészta, kagylótészta vagy tagliatelle. Minél olaszosabb a recept, annál jobb! Ezek után már csak egy fotót kell készítened az elkészült olasz tészta-különlegességről, majd jöhet a receptfeltöltés és a nevezés.

A receptversenyen az a feltöltött és benevezett recept nyer, amely a legtöbb szavazatot kapja a játék időtartama alatt.

Először is tudjunk meg többet az olasz tésztákról és a Barilláról!

Éljünk és étkezzünk egészségesen, olasz módra!

Az olasz mentalitás szerves része az evés- és a minőségi ételek szeretete, a pozitív életfelfogás. A tészta az itáliai konyhaművészet egyik alappillére, emellett pedig a világ egyik legkedveltebb étele. A mediterrán gasztronómiát egyre gyakrabban kapcsolják össze a hosszú és egészséges, krónikus megbetegedésektől mentes élettel. A Barilla fő célkitűzései közé tartozik, hogy megossza az olasz nép ételekről szerzett tudását - úgy is, mint élvezeti cikkekről, de úgy is, mint egy egészségesebb élet hozzávalóiról. Ezért a Barilla nap mint nap profi táplálkozás-szakértőkkel együttműködve járul hozzá az egészséges étkezéshez.

A Barilla örömmel hozza el Magyarország és a világ többi nemzete számára az olasz tészták krémjét, a Barilla tésztákat.

Miért is egészséges az olasz tészta?

A tészta kitűnő, lassan felszívódó szénhidrátforrás szinte 0% zsírtartalommal (100 g tésztában 72,7 g szénhidrát, 11,5 g fehérje, 1,5 g zsír és összesen 350 kalória található.)

A szénhidrátok elégítik ki az agy, az izmok és a vörösvérsejtek energiaszükségletének nagy részét. A tésztafélék további egészséges alkotóelemei mind-mind elengedhetetlen résztvevői az egészséges étrendnek.

Miért számítanak csúcsminőségűnek a Barilla tésztái?

A Bariilla tésztái 100%-ig durum-búzadarából készülnek, ami kitűnő fehérje- és gluténforrás, így az egyik legjobb választás főtt tésztaételekhez.

Barilla: a több mint 130 éve tartó tésztaszerelem

A cég különleges története egészen 1877-ig nyúlik vissza, amikor is Pietro Barilla megnyitotta első tésztaboltját.

Sokéves lelkes kutatómunkát és technológiai fejlesztést követően a Barilla a mai napig megőrizte a családi vállalkozás hangulatát, és tartja magát fő célkitűzéséhez: hogy fogyasztóik csakis a legjobb minőséget kapják.

A kimagasló termékminőség alapját képezik az alapanyag, azaz a durumliszt különleges tulajdonságai, és a cég azon képessége, hogy az olasz konyha tradícióit modern és innovatív élelmiszer-ipari technológiákkal ötvözze. Csak ezen elvek mentén válhatott a Barilla 130 éves pályafutása alatt a tökéletes minőség szinonimájává és a világ legkedveltebb tésztamárkájává.

Milyen is a magas minőségű tészta az olasz gasztronómia és a fogyasztók számára?

  • mindig “al dente”
  • nem fő túl
  • nem törik főzés közben
  • mindig aranysárga
  • nem ragad
  • jól tapad rá a szósz
  • mindig megbízható minőségű (függetlenül a gyártás- vagy a felhasználás idejétől)

További információért a Barilláról kattints ide!

Most már kezdődhet a főzés! De mik lesznek az ajándékok?

  • Az 1. helyezett nyereménye:
  • 2 db koncertjegy a Magyar Állami Operaház Tosca című előadására
  • 2 főre szóló vacsora utalvány a Pomo D’Oro olasz étterembe*
  • 1 db egyedileg összeállított Barilla tésztacsomag**
  • A 2. helyezett nyereménye:
  • 2 főre szóló vacsora utalvány a Pomo D’Oro olasz étterembe*
  • 1 db egyedileg összeállított Barilla olasz tésztacsomag**
  • A 3. helyezett nyereménye:
  • 2 főre szóló vacsora utalvány a Pomo D’Oro olasz étterembe*
  • 1 db egyedileg összeállított Barilla olasz tésztacsomag**
  • A szavazók között 47 db egyedileg összeállított Barilla olasz tésztacsomagot** sorsolunk ki
  • *Amennyiben vidéki receptfeltöltő szakácsunk nyeri az utalványt, akkor egy helyi étterembe hívjuk meg 2 fős vacsorára 100€ értékben.
  • **Az egyedileg összeállított Barilla olasz tésztacsomag tartalma: 1 db Barilla Spagetti No5 olasz tészta + 1 db Barilla olasz Bazsalikomos paradicsomszósz; 1 db Barilla Tagliatelle olasz tészta + 1 db Barilla olasz Bolognai paradicsomszósz.

Egy kis segítség a nevezéshez

Hogyan tudok receptet feltölteni?

Első lépésben regisztrálni kell az oldalon,itt. Majd el kell készíteni a saját szakács profilod a"Saját oldalamon"belül, amit az oldal jobb felső sarkában találsz. Ezt követően szintén a "Saját oldalamon" belül a"Beküldés" menüpontbanfel kell tölteni a benevezendő olasz tésztakülönlegességről készült képet, és megadni a receptet. Ha nem találsz pontosan olyan tésztát a receptfeltöltés során az alapanyagok között, amit keresel, írd be, hogy „tészta”, és a megjegyzés rovatba a tészta fajtáját.

Hogyan tudok nevezni a receptversenybe?

Töltsd fel olaszos tésztarecepted a fent említett tészta-különlegességek felhasználásával és saját fotóval a NoSalty.hu oldalon a „Beküldés” menüpontban, majd kattints a receptnél a „Benevezek” gombra. Miután a receptedet szerkesztőink megnézték és jóváhagyták, már kezdődhet is averseny, ahol értékes nyeremények várnak Rád!

Hogyan tudok szavazni a receptekre?

A NoSalty.hu rendszerén belül areceptversenyteljes időtartama alatt a Barilla receptverseny fülre kattintva, majd a recept kiválasztása után a „Szavazok” gombra kattintva lehet szavazni. A receptekre szavazni kizárólag a NoSalty.hu-n regisztrált felhasználók tudnak. Szavazni naponta egyszer lehet a beküldött recept oldalán található "Szavazok!" gombbal.

A szavazatok állását itt követheted

További Barilla recepteket itt találsz

A játékszabályzatot itt találod

Legújabb receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...