Nyerj a Barilla receptversenyén!

Fedezd fel a Barilla eredeti olasz életstílusát – és a világ legfinomabb tésztáját. Indulj a Barilla receptversenyén az értékes ajándékokért!

Főzz, fotózz, és nyerj Barilla ajándékokat!

Készítsd el kedvenc olasz tésztareceptedet, és nevezd be a Barilla receptversenyébe! A kiválasztott étel készüljön a következő tésztafélék valamelyikének felhasználásával: spagetti tészta, penne, fusilli, farfalle, makaróni, hosszú metélt, szarvacska, cérnametélt, lasagne tészta, rigatoni tészta, kagylótészta vagy tagliatelle. Minél olaszosabb a recept, annál jobb! Ezek után már csak egy fotót kell készítened az elkészült olasz tészta-különlegességről, majd jöhet a receptfeltöltés és a nevezés.

A receptversenyen az a feltöltött és benevezett recept nyer, amely a legtöbb szavazatot kapja a játék időtartama alatt.

Először is tudjunk meg többet az olasz tésztákról és a Barilláról!

Éljünk és étkezzünk egészségesen, olasz módra!

Az olasz mentalitás szerves része az evés- és a minőségi ételek szeretete, a pozitív életfelfogás. A tészta az itáliai konyhaművészet egyik alappillére, emellett pedig a világ egyik legkedveltebb étele. A mediterrán gasztronómiát egyre gyakrabban kapcsolják össze a hosszú és egészséges, krónikus megbetegedésektől mentes élettel. A Barilla fő célkitűzései közé tartozik, hogy megossza az olasz nép ételekről szerzett tudását - úgy is, mint élvezeti cikkekről, de úgy is, mint egy egészségesebb élet hozzávalóiról. Ezért a Barilla nap mint nap profi táplálkozás-szakértőkkel együttműködve járul hozzá az egészséges étkezéshez.

A Barilla örömmel hozza el Magyarország és a világ többi nemzete számára az olasz tészták krémjét, a Barilla tésztákat.

Miért is egészséges az olasz tészta?

A tészta kitűnő, lassan felszívódó szénhidrátforrás szinte 0% zsírtartalommal (100 g tésztában 72,7 g szénhidrát, 11,5 g fehérje, 1,5 g zsír és összesen 350 kalória található.)

A szénhidrátok elégítik ki az agy, az izmok és a vörösvérsejtek energiaszükségletének nagy részét. A tésztafélék további egészséges alkotóelemei mind-mind elengedhetetlen résztvevői az egészséges étrendnek.

Miért számítanak csúcsminőségűnek a Barilla tésztái?

A Bariilla tésztái 100%-ig durum-búzadarából készülnek, ami kitűnő fehérje- és gluténforrás, így az egyik legjobb választás főtt tésztaételekhez.

Barilla: a több mint 130 éve tartó tésztaszerelem

A cég különleges története egészen 1877-ig nyúlik vissza, amikor is Pietro Barilla megnyitotta első tésztaboltját.

Sokéves lelkes kutatómunkát és technológiai fejlesztést követően a Barilla a mai napig megőrizte a családi vállalkozás hangulatát, és tartja magát fő célkitűzéséhez: hogy fogyasztóik csakis a legjobb minőséget kapják.

A kimagasló termékminőség alapját képezik az alapanyag, azaz a durumliszt különleges tulajdonságai, és a cég azon képessége, hogy az olasz konyha tradícióit modern és innovatív élelmiszer-ipari technológiákkal ötvözze. Csak ezen elvek mentén válhatott a Barilla 130 éves pályafutása alatt a tökéletes minőség szinonimájává és a világ legkedveltebb tésztamárkájává.

Milyen is a magas minőségű tészta az olasz gasztronómia és a fogyasztók számára?

 • mindig “al dente”
 • nem fő túl
 • nem törik főzés közben
 • mindig aranysárga
 • nem ragad
 • jól tapad rá a szósz
 • mindig megbízható minőségű (függetlenül a gyártás- vagy a felhasználás idejétől)

További információért a Barilláról kattints ide!

Most már kezdődhet a főzés! De mik lesznek az ajándékok?

 • Az 1. helyezett nyereménye:
 • 2 db koncertjegy a Magyar Állami Operaház Tosca című előadására
 • 2 főre szóló vacsora utalvány a Pomo D’Oro olasz étterembe*
 • 1 db egyedileg összeállított Barilla tésztacsomag**
 • A 2. helyezett nyereménye:
 • 2 főre szóló vacsora utalvány a Pomo D’Oro olasz étterembe*
 • 1 db egyedileg összeállított Barilla olasz tésztacsomag**
 • A 3. helyezett nyereménye:
 • 2 főre szóló vacsora utalvány a Pomo D’Oro olasz étterembe*
 • 1 db egyedileg összeállított Barilla olasz tésztacsomag**
 • A szavazók között 47 db egyedileg összeállított Barilla olasz tésztacsomagot** sorsolunk ki
 • *Amennyiben vidéki receptfeltöltő szakácsunk nyeri az utalványt, akkor egy helyi étterembe hívjuk meg 2 fős vacsorára 100€ értékben.
 • **Az egyedileg összeállított Barilla olasz tésztacsomag tartalma: 1 db Barilla Spagetti No5 olasz tészta + 1 db Barilla olasz Bazsalikomos paradicsomszósz; 1 db Barilla Tagliatelle olasz tészta + 1 db Barilla olasz Bolognai paradicsomszósz.

Egy kis segítség a nevezéshez

Hogyan tudok receptet feltölteni?

Első lépésben regisztrálni kell az oldalon,itt. Majd el kell készíteni a saját szakács profilod a"Saját oldalamon"belül, amit az oldal jobb felső sarkában találsz. Ezt követően szintén a "Saját oldalamon" belül a"Beküldés" menüpontbanfel kell tölteni a benevezendő olasz tésztakülönlegességről készült képet, és megadni a receptet. Ha nem találsz pontosan olyan tésztát a receptfeltöltés során az alapanyagok között, amit keresel, írd be, hogy „tészta”, és a megjegyzés rovatba a tészta fajtáját.

Hogyan tudok nevezni a receptversenybe?

Töltsd fel olaszos tésztarecepted a fent említett tészta-különlegességek felhasználásával és saját fotóval a NoSalty.hu oldalon a „Beküldés” menüpontban, majd kattints a receptnél a „Benevezek” gombra. Miután a receptedet szerkesztőink megnézték és jóváhagyták, már kezdődhet is averseny, ahol értékes nyeremények várnak Rád!

Hogyan tudok szavazni a receptekre?

A NoSalty.hu rendszerén belül areceptversenyteljes időtartama alatt a Barilla receptverseny fülre kattintva, majd a recept kiválasztása után a „Szavazok” gombra kattintva lehet szavazni. A receptekre szavazni kizárólag a NoSalty.hu-n regisztrált felhasználók tudnak. Szavazni naponta egyszer lehet a beküldött recept oldalán található "Szavazok!" gombbal.

A szavazatok állását itt követheted

További Barilla recepteket itt találsz

A játékszabályzatot itt találod

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?